Broodje sukade met rode uienchutney en honing-mayonaise

Recept: Broodje sukade met uienchutney en honing-mayonaise

 

Broodje sukade met uienchutney en honing-mayonaiseIk at dit broodje sukade met uienchutney en honing-mayonaise van de zomer bij een heel leuk lunchtentje in de Hout in Haarlem. We hadden ’s middags een aantal behandelingen bij een spa geboekt (heurlijk!) en daarvoor ging we eerst een hapje eten. Het was mooi weer dus we besloten neer te strijken bij Nurks in de Hout. Nurks is een klein tentje midden in het houtpark met een fantastische kaart. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht. Toen we aan kwamen lopen was de zaak nog dicht en had het vooral iets weg van een vervallen tuinhuisje. Eenmaal geopend zag het er opeens ontzettend gezellig uit. Wat een beetje aankleding wel niet kan doen. De bediening was erg vriendelijk en we zaten heerlijk in het zonnetje. Toen ik de kaart las wilde ik meteen doorgaan naar het borrelafdeling. I love borrelplanken en de kaart stond er vol mee. Mijn metgezel wilde echter gewoon een broodje voor de lunch bestellen (en dat snap ik om een uur of 12). Een borrelplank in je eentje leegeten is ook weer zo wat, dus een broodje it was. Mijn vriendin bestelde de tuna melt en ik nam het broodje sukade met uienchutney en honing-mayonaise. Daar kreeg ik geen spijt van. Het broodjes was god-de-lijk! Ik was de borrelplank op slag vergeten. Het broodje was zo lekker, dat ik hem thuis meteen namaakte. Stond ik in de zomer draadjesvlees te maken. Wel een bijzondere ervaring. En erg lekker. Ik ben mijn vriendin eeuwig dankbaar!



Ingrediënten voor 4 keer het broodje sukade met uienchutney en honing-mayonaise

4 sneetjes landbrood of pistoletjes
1 keer recept draadjesvlees
1 keer recept rode uienchutney
1 rode ui
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel (acacia)honing
Een paar takjes koriander
Een handje eikenbladsla
Peper en zout

Beleg het landbrood met een handje sla. Schep een eetlepel met rode uienchutney op de sla. Bedek de chutney met draadjesvlees. Meng de mayonaise met de honing en een beetje peper en zout. Besprenkel het draadjesvlees met de honing-mayonaise. Snijd de rode uien in halve ringen en scheur de koriander in stukjes. Bestrooi de broodjes met rode ui en koriander. Maak af met peper en zout.

Het broodje sukade met rode uienchutney en honing-mayoniase is lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *