Lynn Schmaal

Dagboek van een bourgondiër #25

Lynn SchmaalDit ben ik. Ik ben hier een jaar of 2 (check die hamsterwangen!) en was op ontdekkingstocht in de keuken van mijn tante. Tóen was ik al geobsedeerd door eten en had ik al een voorliefde voor uien. Het is niet voor niets zo dat bijna elk recept begint met “versnipper de ui”, meestal gevolgd door “en pers de teentjes knoflook”. Heerlijk vind ik dat. Van zachte sjalotjes tot pittige rode ui. Toen ik de foto bij mijn ouders tegen kwam moest ik hem wel even met jullie delen. Over naar het dagboek van vandaag. Nummer 25 alweer. Afgelopen weken heb ik het vooral rustig aan gedaan. Ik was een paar dagen ontzettend moe, hangerig en ontzettend verkouden. Ik heb denk ik een stukje van de griep die heerst heb meegepakt. Ben ik even blij dat het niet helemaal doorgezet heeft. Respect voor de mensen die wel geveld waren. Het schijnt een heftige te zijn. Ondanks dat ik me niet zo lekker voelde, heb ik toch een paar keer leuke dingen gedaan. We hebben een paar keer lekker geluncht en ik genoot samen met een vriendin van een heerlijke high tea. Daarnaast maakte ik het gezellig in huis en heb ik een paar fijne boeken over wijn gelezen (hier komt binnenkort ook een post over). Volgende maand zal het dagboek iets uitgebreider zijn. Er staan weer hele leuke dingen op de planning. Nieuwsgierig? Check mijn Instagram (klik!) om op de hoogte te blijven.
Geitenkaaskroketjes

Soms word ik zo blij van gefrituurd eten. Deze “salade” met geitenkaaskroketjes en honing-tijmdressing was echt awesome. Ik heb hem tot op de laatste kruimel opgegeten. Wie zegt dat een salade altijd gezond moet zijn.

Savorysweets

Toen ik deze waxinelichthouders (wat een woord!) tegenkwam was ik meteen verliefd. Zodra het buiten vroeger donker wordt zet ik mijn huis vol met kaarsjes. Zo gezellig! In de winkels hadden ze er kerstslingers in gedaan, maar ik vulde ze met kurken van mijn favoriete wijnen. Een ontzettend leuk resultaat vind ik zelf.

Harry

Harry vindt het maar wat gezellig dat we in de winter vaker binnen zijn. Hij komt regelmatig bij ons zitten (zijn kooi staat dag en nacht open) en babbelt (dat doet hij echt!) lekker met ons mee. Hoor je een krakende kastdeur open gaan? Dikke kans dat het Harry is. Hij kan letterlijk alle geluiden die je in huis hoort nadoen en dat zorgt soms voor hilarische momenten.

Wontons

Terwijl ik op Douwe wachtte voor een avondje Foodhallen deed ik nog wat werk voor Savory Sweets. Om alvast in de sfeer te komen bestelde ik een Pinot Noir en een portie wontons bij de Kanarieclub. Zo wordt werken wel heel leuk!

de Toog

In het weekend was het tijd voor een uitgebreide lunch. We gingen naar ons huiscafé: de Toog in Koog aan de zaan. Een eetcafé voor echte bourgondiërs. Één van mijn vriendinnen woont er tegenover dus we zijn er zo. We bestelden een lunchplank voor 2. Nou, dat hebben we geweten. We kregen het niet eens allemaal op. Het was zo veel. Én lekker dat het was!

Wonders

Lazy sunday afternoon. Terwijl het buiten stormde en regende zat ik binnen aan een heerlijke high tea. Dat vind ik zo gezellig. Lekker theeleuten en kletsen. Het soepje dat erbij zat (gerookte paprikasoep) was heerlijk. Die ga ik binnenkort een keer (na)maken.

ribeyesalade

 Ik moest voor werk in Utrecht zijn en we bleven meteen een hapje eten. De foto is niet zo best, maar deze ribeyesalade met mangochutney en cashewnoten was geweldig lekker.

Lab44

Mijn favoriete gerecht van dit moment? De Caesar salade. Ik vind Caesardressing ongelooflijk lekker. Ik at hem vorige week bij Lab-44 (klik hier voor een review). Wel zonder bacon natuurlijk, maar dat maakte hem niet minder lekker. Yum!

Bloemen

Elke zaterdagochtend ga ik verse bloemen halen op de markt. Ik kies bij de bloemenkraam de kleuren en de soort bloemen die ik wil hebben en de bloemendames maken er dan een mooie bos van. Meestal koop ik er 2. Één voor op de bar in de keuken en één voor op de kist in de woonkamer. De bos van de week ervoor verplaats ik dan naar de hal of zet ik op de eettafel. Heerlijk die luxe. Daar kan ik zo blij van worden. En het huis wordt ook meteen een stuk gezelliger.

Wonders

Afgelopen weekend waren Douwe en ik allebei druk met sport, werk en vrienden. Om toch even tijd voor elkaar te maken gingen we zondagmiddag lunchen. Toen we de menukaart in ons hand hadden konden we weer eens niet kiezen en bestelden een we een lunchplank met verschillende hapjes. Iets minder bourgondisch dan die van vorige week, maar wel erg lekker.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *