|
|

Ingrediënten bavette met sjalottensaus voor 4 personen
500 gram bavette aan één stuk
10 sjalotten
200 ml rode wijn
250 ml runderbouillon
50 gram roomboter
Een takje peterselie
Een scheutje zonnebloemolie
Peper en zout

Haal de bavette minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
Snijd de sjalotten in halve ringen.
Smeer de bavette aan beide kanten in met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Bak de bavette 2 minuten aan beide kanten op direct vuur of in een grillplan. Verplaats de bavette naar indirect vuur of een warme koekenpan en bak nogmaals 2 minuten aan beide kanten.
Pak de bavette in met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
Smelt de helft van de boter in een koekenpan. Als je de bavette in de koekenpan gebakken hebt gebruik je dezelfde pan. Doe de sjalotjes in de pan en fruit een minuut of 5.
Blus de sjalotjes af met rode wijn. Laat inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Giet de runderbouillon in de pan en kook nog 5 minuten in. Maak af door de resterendne roomboter door de saus te roeren.
Snijd de bavette in plakjes. Hak de peterselie fijn. Giet de sjalottensaus over de bavette en bestrooi met peterselie. Maak af met peper en zout. Serveer de bavette met sjalottensaus direct.

