Wraps met kip tandoori en korianderchutney

Recept: Wraps met kip tandoori en korianderchutney

 

Wraps met kip tandoori en korianderchutneyIk heb een nieuwe favoriete foodtruck. Of eigenlijk 2. Één kom ik continue tegen op festivals en de andere zit in de Foodhallen in Amsterdam. Ik heb het dan over Joeri Tandoeri (zij verkopen Indiase gerechten uit een oude brandweerbus) en Sirkhan (een pareltje in de Foodhallen. Vooral de tikkawraps en de lamskoteletten zijn straight from heaven). Afgelopen week had ik een enorme craving naar de wraps met kip tandoori en korianderchutney. Helaas moest ik gewoon werken en had ik niet de kans om ze af te halen bij Sirkhan (Deliveroo, komen jullie binnekort ook in Zaandam bezorgen? Pleeeease??). Ik moest dus zelf aan de slag. En met succes. De wraps waren bizar lekker. Niet zo lekker als the real deal, maar dat kwam omdat ik de kip in de oven klaarmaakte. Maar hé.. hij kwam aardig dicht in de buurt! En daar nam ik meer dan genoegen mee. Eigenlijk maak je kip tandoori klaar in een tandoor. Dat is een soort ronde put van klei met hete kolen onderin. De kip wordt aan een grote spies geregen en rechtop in de oven gezet. De naan wordt gemaakt door het deeg aan de binnenkant van de oven te plakken. Deze wordt er dan na een paar minuten met een lange stok weer uitgevist. Door de ovale vorm van de oven kan het wel 500 graden worden in de tandoor. De kip wordt daardoor supersnel gaar, verliest amper vocht en zit daardoor boordevol smaak. Bij gebrek aan een tandoor, een put in mijn woonkamer graven was ook weer zo wat, gebruikte ik dus gewoon de oven. Iets minder lekker, maar toch boordevol smaak. Als wrap gebruikte ik Libanees platbrood. Dat kun je bij de Islamitische supermarkt, op de mark en tegenwoordig ook gewoon bij de Appie kopen. Het is iets dunner dan naan, dat vond ik lekkerder. Ik maakte mezelf in ieder geval intens gelukkig. En Douwe ook. Want die heeft er 3 opgegeten.




Ingrediënten voor 4 wraps met kip tandoori en korianderchutney

4 Libanese platbroden of naan
500 gram kippendijen
100 gram geraspte wortel
100 gram ijsbergsla
2 (flinke) eetlepels yoghurt
1 limoen

Voor de tandoorikruiden

1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen kardemom
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel folie
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel venkelzaad
1/2 theelepel zout

Voor de korianderchutney

Een bosje koriander (ongeveer 15 gram)
Een paar takjes munt
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tamarinde
2 groene pepers
1 teen knoflook
het sap van 1 limoen
1 theelepel suiker
1,5 centimeter gember
Een snuf zout

Korianderchutney

Meng de yoghurt met de tandoorikruiden en het sap van de limoen. Leg de kippendijen in het tandoorimengsel. Zorg dat elk gedeelte van de kip bedekt is met de marinade. Dek de kip af en laat een uur marineren in de koelkast.

Doe de ingrediënten voor de korianderchutney bij elkaar. Pureer met een staafmixer tot een groen mengsel. Proef of de korianderchutney op smaak is. Voeg eventueel meer ingrediënten toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kip in een ovenschaal en schuif de schaal in de oven. Bak de tandoori kip in 20-30 (afhankelijk van de dikte van de kippendijen) gaar. Als de kip te bruin wordt kun je de ovenschaal afdekken met een velletje aluminiumfolie.

Meng de ijsbergsla met de geraspte wortel. Verdeel de groente over de wraps. Snijd de kippendijen in reepjes. Beleg de wraps met kippendij. Maak af met een eetlepel korianderchutney en eventueel een beetje yoghurt.

De wraps met kip tandoori en korianderchutney zijn lekker als lunch, avondmaaltijd of om koud mee te nemen voor onderweg. Ook lekker om de kip te grillen op de barbecue.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *