Pasta met pestosaus en kip

Recept: Pasta pesto met kip en courgette

 

Pasta met pestosaus en kipDeze pasta pesto met kip en courgette is zo’n recept wat in letterlijk 20 minuten op tafel staat. Superfijn als je nét even te laat thuis bent om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Kwestie van pasta koken, kip en groente bakken en alles door elkaar husselen. Kind kan de was doen. Over kinderen gesproken… Deze pasta viel weer heel erg in de smaak bij de dreumes. Ze heeft ervan zitten smullen. Hele penne gingen erin. Zó leuk om te zien dat ze ook van lekker eten geniet! Welke pasta je gebruikt maakt trouwens niet zoveel uit. Met spaghetti, linguine of farfalle smaakt hij ook uitstekend. Of je maakt een leuke mix. Net wat je in de kast hebt liggen.
Ingrediënten pasta pesto met kip en courgette voor 4 personen

400 gram pasta
300 gram kippendijen
200 gram crème fraîche
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
4 eetlepels pesto
125 gram spekreepjes
1 courgette
125 gram champignons
Een flinke hand rucola
Peper en zout

Pasta met pestosaus en kip

Kook de pasta in ruim gezouten water gaar. Giet af en zet apart.

Versnipper de ui, Snij de kippendijen in stukjes, de courgette in blokjes en de champignons in plakjes.

Verhit een droge koekenpan (dus zonder boter of olie) en doe de spekjes erbij. Bak de spekjes tot ze krokant zijn. Schep de spekjes uit de pan en zet apart.

Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het glazig ziet. Voeg de kip toe en bak even mee. Voeg de courgette en de champignons toe en bak tot de groente gaar is.

Schep de crème fraîche, de pesto en de spekjes in de pan en roer alles door elkaar. Schep de pasta en een hand rucola door de pasta met pestosaus en kip. Maak af met peper en zout.

Pin It

3 thoughts on “Recept: Pasta pesto met kip en courgette

  1. Betty schreef:

    Heerlijk, we hebben er met het hele gezin van gesmuld, ik wist alleen niet hoeveel pasta ik moest gebruiken, heb 300 gram aangehouden, en dat was perfect, en wanneer de spekjes weer terug moesten kon ik niet helemaal vinden, dus als laatste eroverheen gestrooid, heerlijk! Dank je wel voor het overheerlijke recept!

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *