Recept: Romige pasta met pesto en kip

 

Romige pasta met pesto en kipTime flies when you’re having fun. De weken en vooral de weekenden vliegen voor mijn gevoel voorbij. Zo zat ik een paar uur geleden nog met een glas Valpollicella en de goddelijkste bao die ik ooit geproefd heb (softshellcrab van Le big fish, ga-die-proeven!) in de Foodhallen en sta ik, as we speak, op mijn werk voor de klas. Gelukkig wordt het elke dag een beetje lichter buiten. Ik fiets tegenwoordig in de zonsopgang naar mijn werk. Dat zorgt er gelukkig ook voor dat ik makkelijker opsta. Ik ben nou eenmaal niet zo een ochtend mens en al helemaal niet als het donker en koud is. Om de pijn wat te verzachten zijn we allemaal leuke vakanties (hallo Maleisië, Mexico en Curaçao) en weekendjes weg (Texel, Dublin, Praag en Barcelona laat u horen!) aan het plannen. Voordat we het weten is het alweer lente. Om de laatste donkere dagen door te komen maakte ik grote pan met comfortfood. Deze romige pasta met pesto en kip zorgt ervoor dat je het weer lekker warm krijgt. Om ook een beetje spierballen te krijgen voegde ik spinazie toe. Want dat (en een beetje weerstand) kunnen we wel gebruiken met dit weer. Een makkelijke eenpanspasta die ontzettend goed smaakt na een dag hard werken. 

Ingrediënten romige pasta met pesto en kip voor 4 personen

400 gram droge tagliatelle
400 gram verse spinazie
2 kipfilets
150 gram blokjes bacon of gerookte spekjes
200 gram Parmezaanse kaas
2 uien
2 tenen knoflook
1 liter melk
3 flinke eetlepels pesto
Peper en zout

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de kipfilet met een beetje peper en zout. Verhit een hapjespan op het vuur. Doe de bacon of spekjes in de pan en laat een paar minuten bakken. Doe de kipfilet bij de bacon en bak tot het gaar is. Schep de bacon en de kip uit de pan en zet apart.

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Bak de ui en de knoflook in het vet van de bacon tot het glazig ziet. Doe de spinazie in de pan. Bak tot de spinazie geslonken is. Zet het vuur laag en giet de melk in de pan. Laat de melk een paar minuten pruttelen tot het iets dikker wordt. Pas op dat het niet aanbrandt. Doe de tagliatelle in de pan. Kook de tagliatelle tot het gaar is. Roer af en toe even door.

Schep de kip, bacon, Parmezaanse kaas en pesto in de pan en meng alles goed met elkaar. Serveer de romige pasta met pesto en kip meteen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *