|
|

Ingrediënten pasta pesto met kip en courgette voor 4 personen
400 gram pasta
300 gram kippendijen
200 gram crème fraîche
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
4 eetlepels pesto
125 gram spekreepjes
1 courgette
125 gram champignons
Een flinke hand rucola
Peper en zout

Kook de pasta in ruim gezouten water gaar. Giet af en zet apart.
Versnipper de ui, Snij de kippendijen in stukjes, de courgette in blokjes en de champignons in plakjes.
Verhit een droge koekenpan (dus zonder boter of olie) en doe de spekjes erbij. Bak de spekjes tot ze krokant zijn. Schep de spekjes uit de pan en zet apart.
Doe de ui en de knoflook in de pan en bak tot het glazig ziet. Voeg de kip toe en bak even mee. Voeg de courgette en de champignons toe en bak tot de groente gaar is.
Schep de crème fraîche, de pesto en de spekjes in de pan en roer alles door elkaar. Schep de pasta en een hand rucola door de pasta met pestosaus en kip. Maak af met peper en zout.


Heerlijk, we hebben er met het hele gezin van gesmuld, ik wist alleen niet hoeveel pasta ik moest gebruiken, heb 300 gram aangehouden, en dat was perfect, en wanneer de spekjes weer terug moesten kon ik niet helemaal vinden, dus als laatste eroverheen gestrooid, heerlijk! Dank je wel voor het overheerlijke recept!
oeps, vergeten te vermelden! Ik heb het aangepast. Dank voor het melden. Zo leuk om te horen dat het lekker was!
Lekker Lynn!
Net gemaakt en opgegeten met Hettie
Kon helaas Rory niet overtuigen om het te proberen…