Mexicaanse wraps uit de oven met gehakt

Recept: Mexicaanse wraps met gehakt uit de oven

 

Mexicaanse wraps met gehakt uit de ovenHallelujah! Nog een paar uurtjes en ik heb de werkweek weer overleefd. Nu ik, inmiddels alweer 23 weken, zwanger ben wordt een fulltime werkweek steeds iets zwaarder. Ik red het nog wel hoor, maar ik ben wel blij als het weekend is. Als ik dan thuis kom wil ik alleen nog maar op de bank ploffen en even niks meer doen. Misschien doe ik zelfs wel een dutje ;). Gelukkig staan voor vanavond deze Mexicaanse wraps met gehakt uit de oven al in de koelkast op ons te wachten. Als ik thuis kom hoef ik (of eigenlijk Douwe) ze alleen nog maar even op te warmen en we kunnen aan tafel. Beetje extra kaas erover
(je kunt tenslotte nooit genoeg kaas op je eten hebben) en smelten maar. Ik kan niet wachten. Heerlijk! 


Ingrediënten voor 4 Mexicaanse wraps met gehakt uit de oven

6 tortilla wraps
1 rode ui
300 gram runder- of half-om-half gehakt
70 gram tomatenpuree (een blikje)
2 eetlepels picadillo- of tacokruiden
1 zoete puntpaprika
1 avocado
150 gram maïs
150 gram kidneybonen
250 gram cherrytomaten
200 gram crème fraîche
200 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella)
Eventueel een paar takjes koriander
Peper en zout

Mexicaanse wraps met gehakt uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de rode ui in halve ringen, de cherrytomaten in kwarten en de avocado en paprika in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de ui in de pan en bak tot het glazig wordt. Voeg de driekwart van de tomatenpuree toe en bak het mee om te ontzuren. Doe het gehakt en de kruiden in de pan en bak tot het gehakt rul is.

Doe de paprika, de tomaat, de mais, de kidneybonen bij het gehakt in de pan en bak het een paar minuten mee. Roer als laatste de avocado door de inhoud van de pan.

Schep op elke wrap een paar eetlepels van het gehaktmengel. Schep een eetlepel crème fraîche op het gehakt en bestrooi met geraspte mozzarella.

Rol de wraps op en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk de wrap met een beetje tomatenpuree en bestrooi met gerapte kaas.

Zet de ovenschaal in de oven en bak de wraps in 20 minuten gaar. De wraps zijn klaar als de kaas bruin begint te worden.

Maak de Mexicaanse wraps met gehakt uit de oven af met fijngehakte koriander en extra rode ui.

Pin It

19 thoughts on “Recept: Mexicaanse wraps met gehakt uit de oven

  1. Mijs schreef:

    Super lekker!

    Tip: schrijf bij de ingrediënten ook de geraspte mozarella…
    Die kwam ik als verrassing tegen later in het recept toen ik al aan het koken was 🙂

    Super lekker! Ook zonder mozarella 😉

     
  2. Thomas Wouters schreef:

    Wij hebben het voor het eerst gemaakt na talloze honig pakjes. Het is met 2 kinderen nog nooit zo stil geweest aan tafel. Heeeerlijk!

     

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *