Bizar lekkere plaattaart met shoarma

Recept: Bizar lekkere plaattaart met shoarma

 

Bizar lekkere plaattaart met shoarmaOhh guys, dit was me toch een dikke vette guilty pleasure. Wát was dit lekker zeg. Cheesy, greasy en een lekkere salade met knoflooksaus on top. Of ik dit vaker wilde maken vroeg de mister. Nou, daar hoef ik niet zo lang over na te denken. Dit gaat hier zeker vaker op tafel komen! En weet je wat helemaal mooi is? Doordat er paprika en een uitje met het vlees wordt meegebakken én er een salade bovenop zit, krijg je toch je dagelijkse vitamines binnen. Zó slecht is het dus ook weer niet. De plaattaart met shoarma is lekker tijdens een snackdiner, na een dag borrelen op het terras of gewoon.. Als je een guilty pleasure aanval hebt na een zware lange dag. Want  op zo’n moment verdien je dit gewoon!




Ingrediënten bizar lekkere plaattaart met shoarma

500 gram shoarma (ik eet het liefst lamsshoarma)
1 rol bladerdeeg van 270 gram of 6 plakjes bladerdeeg op basis van roomboter
1 zoete puntpaprika
1 middelgrote ui
2 eetlepels sambal
1 ei
Een paar takjes bladpeterselie
1 rode ui
1/2 komkommer
100 gram geraspte kaas
Een handje ijsbergsla
Knoflooksaus (zelf maken? Klik hier)
Shoarmasaus

Bizar lekkere plaattaart met shoarma

Snijd de paprika in stukjes en de ui in halve ringen. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de paprika en de ui in de pan en bak tot het begint te geuren. Voeg de shoarma toe en bak even mee. Er hoef alleen een bruin laagje om de shoarma te komen. Garen doet het straks in de oven.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit en maak met een mes een inkeping voor de rand. Let op dat je het deeg niet doorsnijdt. Prik het midden van het bladerdeeg een paar keer in met een vork.

Besmeer de plaattaart met de sambal. Als er kinderen mee-eten waarvoor dit te pittig is kun je deze stap ook overslaan.

Verdeel het shoarmamengsel over het bladerdeeg. Bestrooi met geraspte kaas.

Kluts het eitje los. Besmeer de randen van de plaattaart met ei.

Schuif de plaattaart in de oven en bak in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.

Versnipper een rode ui, snijd de komkommer in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met ijsbergsla, rode ui, komkommer en peterselie. Maak af met shoarma- en knoflooksaus. Serveer de plaattaart met shoarma direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

5 thoughts on “Recept: Bizar lekkere plaattaart met shoarma

  1. Simone schreef:

    Erg lekker recept! Ik had alleen erg witte randjes en bedacht mij dat daar het ei voor nodig was geweest (staat tussen de ingrediënten maar niet op het recept). Dit recept ga ik vast nog eens maken 🙂

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *