Recept: Makkelijke shoarmapizza

 

Makkelijke shoarmapizzaZoals ik eerder al een keer vertelde werk ik naast deze blog fulltime in het MBO. Eigenlijk is Savory Sweets een uit de had gelopen hobby naast mijn werk. Hierdoor komt er ook niet elke dag een post online. Mijn streven is om minimaal 5 keer per week te posten. Omdat ik door mijn drukke baan vaak geen tijd heb om uitgebreid te koken maak ik doordeweeks graag iets makkelijks klaar. De uitgebreide recepten maak ik in het weekend en in de vakanties. Deze makkelijke shoarmapizza, of eigenlijk shoarmaplaattaart, was hier een regelrechte hit. Het was tijdens het eten doodstil aan tafel en de pizza was binnen 10 minuten op. Ik haalde de shoarma die ik gebruikte bij de Islamitische slager. Ik koos voor lamsshoarma, maar je kunt natuurlijk ook één van de andere soorten gebruiken. De makkelijke shoarmapizza is lekker als avondeten en als snack voor tussendoor.

Ingrediënten makkelijke shoarmapizza voor 2 personen

300 gram gekruid shoarmavlees (ik gebruikte lamsshoarma)
270 gram bladerdeeg op rol
Een halve komkommer
Een halve rode ui
100 gram ijsbergsla
2 tomaten
3 eetlepels knoflooksaus
3 eetlepels shoarma- of shashlicksaus
1 ei

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en leg het op het bakpapier. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen. Breek het ei in een schaaltje en kluts het los. Smeer het bladerdeeg in met ei. Verdeel de shoarma over het bladerdeeg en schuif de bakplaat in de oven. Bak de shoarmapizza in 25 minuten gaar. Check goed of het vlees gaar is en bak als dat nodig is de pizza iets langer.

Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de tomaat, de ijsbergsla, de rode ui en de komkommer over de shoarmapizza. Maak de makkelijke shoarmapizza af door er shoarma- en knoflooksaus overheen te spuiten. Serveer met wat extra komkommer, tomaat, ijsbergsla en rode ui ernaast.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *