Kip cashew met rijst en lekker veel groente

Recept: Kip cashew met rijst en lekker veel groente

 

Kip cashew met rijst  en lekker veel groenteOoohh jongens! Deze kip cashew met rijst en lekker veel groente was lekker! Niet normaal. Ik moest me echt inhouden om niet de hele pan leeg te eten toen het net klaar was. Misschien dat ik tijdens het fotograferen ook al uit het bord zat te snoepen. Ik kon bijna niet wachten tot het avondeten. Als ik kook, dan kook ik meestal voor 4 tot 6 personen. Dan eten we het gerecht ’s avonds en de rest verdwijnt in de vriezer. Want geloof het of niet; doordeweeks kook ik bijna nooit. Ik maak namelijk alles in het weekend. Na een lange werkdag en het naar bed brengen van Sophie (zij slaapt om 18:30), heb ik namelijk echt geen tijd en vooral zin meer om te koken. Dus tover ik iets uit de vriezer. Easy does it en het is nog lekker ook. Zo kom ik de komende maanden nog wel door!




Ingrediënten kip cashew met rijst en lekker veel groente voor 4 personen

350 gram kippendijen
400 gram rijst
2 zoete puntpaprika’s
1 winterpeen
5 tenen knoflook
1 chilipeper
1 middelgrote ui
200 gram bimi of broccoli
2 eetlepels palm- of basterdsuiker
1 eetlepel oestersaus
2 eetlepels (lichte) sojasaus
1 eetlepel vissaus (te koop bij de toko)
1 theelepel sesamolie
2 theelepels maïzena
150 gram ongezouten cashewnoten
Een scheutje olie om in te bakken
Eventueel een paar takjes peterselie

Kip cashew met rijst en lekker veel groente

Kook de rijst in ruim water gaar. Giet af en zet apart.

Snijd de kippendijen in stukjes. Bestrooi met peper en zout.

Snijd de winterpeen, paprika, ui en bimi in grove stukken. Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Als je van pittig houdt, kun je deze laten zitten. Versnipper de chilipeper en pers de teentjes knoflook.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de kip in de pan en bak goudbruin. Schep de kip uit de pan en zet apart.

Schraap de aanbaksels los en doe de knoflook en chilipeper in de pan. Bak tot het begint te geuren. Voeg de rest van de groente toe en bak een paar minuten mee.

Meng de oestersaus, vissaus, sojasaus, suiker, sesamolie en maïzena met elkaar. Giet de saus samen met de cashewnoten en de kip in de pan. Bak een paar minuten.

Serveer de kip cashew met rijst en lekker veel groente direct als het uit de pan komt in combinatie met koriander en/of extra chili-olie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *