Recept: Zelf grillworst van kip maken

 

Zelf grillworst van kip makenSinds afgelopen vrijdag hebben we een nieuwe bank. Een prachtige hoekbank die heerlijk zit. Eindelijk kunnen Douwe en ik tegelijk languit op de bank liggen. Dat was voor mij nooit zo een probleem (ik ben 1,65), maar Douwe (hij is 1,96) paste niet eens in zijn eentje languit op de oude bank. Het duurde even (waarom doen ze er in godsnaam 8 weken over om een bank te leveren?), maar nu hebben we wel wat. Ik ben er niet vanaf te slaan. We hebben hem vrijdagavond welkom geheten met Champagne en sushi en daarna het hele weekend uitgebreid getest. En nu zit ik in mijn favoriete hoekje dit stukje de typen. Ik vind het heerlijk om na mijn werk een beetje te computeren. Ik kan uren rondstruinen op Pinterest en hele avonden vullen met rondklikken op de meest uiteenlopende blogs. Je komt er de leukste en gekste dingen tegen. Ik had al een paar keer gelezen dat mensen zelf grillworst van kip maakten. Het trok meteen mijn aandacht. Zelf worst maken? Is dat niet enorm lastig? Ik werd nieuwsgierig en sloeg zelf aan het experimenteren. Ik was benieuwd of het me zou lukken. Wat bleek? Het was zo gepiept. Kwestie van een staafmixer, een pan gekookt water, een stuk aluminiumfolie en heel veel vershoudfolie. Lekker op een borrelplankje met mosterd of mierikswortelmayonaise of op een vers broodje.
Ingrediënten zelf grillworst van kip maken

Voor de grillworst van kip

350 gram kippendijen
2 eetlepels roomkaas
2 eetlepels vadouvan (die van Jonnie Boer is lekker) + 1 extra
Een scheutje olijfolie om te marineren
Peper en zout

Voor de mierikswortelmayonaise

2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mierikswortel
Peper en zout

Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Doe de stukjes kippendij, de roomkaas en de vadouvan in een schaal en pureer tot een zachte massa. Bestrooi het mengsel met peper en zout.

Leg het kipgehakt op een stuk vershoudfolie. Rol de kip in de vorm van een worst (strak) in het vershoudfolie. Omwikkel de kippenworst strak met aluminiumfolie. Breng een pan met water aan de kook. Doe de worst in de pan. Leg een schuimspaan op de kippenworst zodat hij onder water blijft. Kook de grillworst van kip ongeveer 30 minuten. Het kan zijn dat het aluminiumfolie zwart wordt. Dit is normaal en kan geen kwaad.

Haal na een half uur de worst uit de pan en laat hem even uitlekken en afkoelen. Haal het aluminiumfolie en vershoudfolie van de worst af.

Maak een papje van de olijfolie, 1 eetlepel vadouvan, peper en zout. Haal de worst door het papje. Verhit een koekenpan. Bak de grillworst tot hij bruin begint te zien.

De grillworst van kip is lekker als broodbeleg of als hapje bij de borrel. Lekker met mierikswortelmayonaise, mosterd of chilisaus.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Zelf grillworst van kip maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.