|
|

Ingrediënten voor 30 vegetarische mini loempia’s uit de oven
15 loempiavellen
2 preien
150 gram wortel
2 tenen knoflook
2 centimeter gember
2 maggiblokjes
75 gram rijstvermicelli
1 theelepel sesamolie
Peper en zout
Haal de loempiavellen uit de vriezer en laat ze ontdooien onder een natte theedoek.
Doe de rijstvermicelli in een kom en giet het hete water erover.
Pers de tenen knoflook, rasp de gember en snijd het witte gedeelte van de prei in dunne reepjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Doe de knoflook en de gember in de pan en bak tot het begin te geuren. Voeg de prei en de wortel toe en bak een paar minuten mee. Voeg de rijstvermicelli toe, verkruimel het maggiblokje over de inhoud en voeg de sesamolie toe. Roer alles door elkaar en laat een paar minuten bakken.
Snijd de loempiavellen doormidden. Leg een loempiavel neer en leg een strook met de vulling in het midden. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol de loempia op. Druppel een beetje water op het uiteinde en plak de loempia dicht. Herhaal dit tot de vulling op is.
Frituur de Vietnamese loempia’s tot ze goudbruin zijn of bak ze 20 minuten op 180 graden in de oven.
Serveer de vegetarische mini loempia’s met zoete chilisaus. Klik hier voor het recept.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


