Nacho's met kaassaus

Recept: Nacho’s met kaassaus en jalapeños

 

Nacho's met kaassausGister stond ik de hele dag in de keuken. Ik had geen zin om mijn warme fort te verlaten en heb de dag binnen aan me voorbij laten gaan. Terwijl Douwe aan de bar zat te lezen, te computeren en te kletsen stond ik hapjes te maken. Lekker kneuterig, maar wel gezellig. Ik maakte onder andere samosa’s met chilisaus, kip met dadels en walnoten, cappuccinomousse en nacho’s met kaassaus. De recepten komen aankomende week online. Behalve de nacho’s met kaassaus, want die krijgen jullie vandaag van mij. Ik raakte geïnspireerd om de kaassaus te maken toen ik naar the Bohamian rapsody ging (serieus! ga die film zien). Ik bestelde nacho’s en kreeg daar een ontzettend smaakloze kaassaus bij. Zo smerig dat ik het weggooide. Dat kon ik zelf veel beter. Zo moeilijk is het toch niet om een lekkere kaasdip te maken? Ik voegde de daad bij het woord en ging aan de slag. Het resulteerde in een smuïge en licht pikante kaassaus, gemaakt van cheddar en jalapeños. Naast de kaassaus serveerde ik ook guacamole bij de nacho’s. Want wie nacho’s zegt denkt ook meteen aan guacamole. Wij tenminste wel. De nacho’s met kaassaus zijn makkelijk om te maken en klaar binnen een kwartier. Een fijn hapje voor bij de borrel.


Ingrediënten nacho’s met kaassaus voor 4 tot 6 personen

250 gram cheddar
50 gram geraspte mozzarella
200 ml volle melk
2 theelepels maïzena
2 jalapeños
Een middelgrote rode ui
Een paar takjes koriander
Een snuf gedroogde chilipeper
2 limoenen
2 zaken nacho’s
Guacamole voor erbij

Nacho's met kaassaus

Rasp de cheddar. Verwarm de melk in een steelpan, let erop dat de melk niet kookt. Voeg de cheddar en de geraspte mozzarella toe en laat het smelten. Meng de maïzena met 1 of 2 eetlepels water en giet het in de pan. Roer de maïzena door de kaassaus en laat pruttelen tot de saus dikker word.

Snijd één van de jalapeño doormidden,vewijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes. Doe de jalapeño en de gedroogde chilipeper bij de kaassaus en roer alles door elkaar.

Giet de kaassaus als hij nog warm is over de nacho’s of zet het als dip ernaast. Serveer met guacamole, versnipperde rode ui, fijngehakte koriander, partjes limoen en plakjes jalapeño.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *