|
|

Ingrediënten voor 12 blini’s met gerookte zalm
Voor de Blini’s
30 gram boekweitmeel
50 gram bloem
100 ml karnemelk
1 theelepel bakpoeder
30 gram gesmolten roomboter
1 ei
Een snuf zout
En verder
200 gram gerookte zalm
6 theelepels crème fraîche
Een paar takjes dille
Peper uit de molen
Doe de bloem, het boekweitmeel, het bakpoeder en het zout bij elkaar in een kom of schaal. Meng de ingrediënten met elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de karnemelk en het ei toe. Mix tot een dik beslag. Giet de gesmolten boter bij het beslag en roer voor een laatste keer door.
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Wacht tot de pan goed heet is. Schep per blini 1 eetlepel beslag in de pan. Laat de blini’s 1 of 2 minuten bakken en draai ze daarna om. Bak de andere kant ook 1 of 2 minuten. Leg de blini’s op een stukje keukenpapier en laat ze helemaal afkoelen.
Als het niet lukt om een mooie vorm van de blini te maken kun je eventueel een uitsteekvormpje gebruiken.
Pluk een paar mooie takjes van de dille. Leg een rozetje van gerookte zalm op de blini’s. Schep een halve theelepel crème fraîche op de zalm en maak af met dille en peper uit de molen.
Wil je de blini’s met gerookte zalm en dille helemaal luxe maken? Voeg dan zalmeitjes of kaviaar toe.
Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).



