Churro's

Recept: Zelf Spaanse churro’s maken

 

churro'sHet is kermis in het centrum van Zaandam. Dat betekent een groot plein volgebouwd met attracties, elke avond vuurwerk en een oliebollenkraam recht onder mijn huis. Dat laatste maakt me momenteel erg hongerig. Dat komt trouwens niet door de oliebollen, daar ben ik niet zo gek op. Ze verkopen ook churro’s en daar kun je me wel wakker voor maken. Waar het hem in zit? Geen idee. Misschien dat het iets minder machtig en zoet is. Als we vroeger met mijn moeder of oma naar de markt gingen mochten we altijd iets lekkers uitkiezen. Soms waren dat Vietnamese loempia’s, soms was dat kibbeling maar meestal waren dat churro’s. Of pannenkoekenstaafjes zoals wij ze vroeger noemden. Wisten wij veel. Nu de kraam weer onder mijn huis staat, moest ik daar opeens weer aan terugdenken. Toen kon ik natuurlijk naar beneden lopen om een portie te halen, maar ik wilde het graag een keer zelf proberen. En dat is zeker niet tegen gevallen. Het is namelijk een ontzettend leuk werkje om churro’s te maken. Alles bij elkaar ben je niet langer dan een half uurtje bezig en dan heb je ook een hele berg met heerlijk en dampende churro’s. Probeer het eens uit, je gaat hier zeker geen spijt van krijgen!Ingrediënten voor een stuk of 20 churro’s

200 gram bloem
100 gram roomboter
100 ml water
100 ml volle melk
4 eieren
50 gram suiker
Een snuf kaneel
Een snuf zout
Olie om in te frituren

churro's

Smelt de boter in een steelpan. Doe de melk en het water bij de boter en breng aan de kook. Roer, beetje bij beetje, de bloem door het mengsel. Bak het mengsel in een paar minuten gaar.

Haal het mengsel van het vuur en roer één voor één de eieren door het beslag. Maak het beslag af met een snuf zout en laat het afkoelen.

Doe het beslag in een spuitzak met een geribbeld spuitmondje. Verhit de frituurolie tot 180 graden. Spuit het beslag in korte staafjes in de hete olie. Keer de churro’s na een minuut bakken om en schep ze daarna uit de pan.

Meng de suiker met het kaneelpoeder. Bestrooi de churro’s met het suikermengsel. Serveer warm uit de pan of bewaar ze voor later. Ook lekker met nutella en/of poedersuiker.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *