Recept: Romig vispannetje

 

Romig vispannetje Visliefhebbers opgelet! Er staat vandaag een topper van een recept online. Hij is romig, hij is kruidig en hij is ontzettend lekker. Ik maakte dit romig vispannetje toen ik vorige week drijfnat thuis kwam. Ik had het ijskoud en wilde eigenlijk alleen nog maar onder een dekentje op de bank liggen. Na een warme douche (van ruime drie kwartier) begon ik weer een beetje mens te worden. Ik besloot iets te maken waar ik blij van wordt. Iets makkelijks en iets wat snel klaar is. Want ik had geen zin om lang in de keuken te staan. Met nog een paar restjes vis en een flesje kookroom in de koelkast maakte ik dit vispannetje. Comfortfood in de beste zin van het woord. In 20 minuten stond er een grote pan met dampende visragout op tafel. We aten het romig vispannetje in combinatie met vers brood. Lekker dopen en delen. Kaarsen aan, glaasje wijn erbij en de avond was weer goed. Aanradertje hoor!

Ingrediënten romig vispannetje voor 4 personen

150 gram zalm
150 gram kabeljauw
150 gram garnalen
1 sjalot
2 dl droge witte wijn (ik gebruikte een Chardonnay)
2 dl kookroom
200 gram (kastanje)champignons
1 teen knoflook
1 eetlepel maïzena
Een paar takjes dille
Een theelepel of half blokje visbouillonpoeder
Olie om in te bakken
Peper en zout

Snijd de zalm en kabeljauw in blokjes van 1 bij 2 centimeter. Snijd de champignons in plakjes. Versnipper de sjalot en pers de teentjes knoflook. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Doe de sjalot en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de vis bij de sjalot en knoflook en bak een paar minuutjes mee. Voeg de champignons en een beetje peper en zout toe. Bak tot de champignons een beetje bruin beginnen te worden.

Blus de inhoud van de pan met de witte wijn. Voeg de room, dille en het bouillonpoeder toe. Zet het vuur laag en breng aan de kook. Roer de maïzena door het romige vispannetje zodat de saus iets dikker wordt.

Bestrooi voor serveren met wat dille, peper en zout. Serveer het romig vispannetje in combinatie met vers brood of pasta. Ook lekker met doperwtjes en stukjes wortel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Romig vispannetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *