Recept: Pad thai

 

pad thaiEen vriend van ons kwam vorige week terug van wereldreis. Uiteraard zat hij vol met verhalen en met een hapje en drankje zat ik lekker te luisteren. Australië, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Thailand en Tasmanië; ik heb gesmuld van de verhalen. Ben je benieuwd naar de ervaringen? Ze hielden ook een blog bij tijdens hun reis. Zoals altijd vroeg ik natuurlijk meteen welke lekkere gerechten ze gegeten hebben op hun reis. Één van de gerechten die het meest was blijven hangen was de Pad Thai. Pad Thai is een Thais éénpansgerecht met garnalen, kip, varkensvlees of krab. Ik koos bij mijn bereiding voor kip. Uiteindelijk bleek de Pad thai veel makkelijker om te maken dan ik dacht. En lèkker!

Ingrediënten pad thai voor 3 personen

350 gram kippendijen
250 gram rijstnoodles
1 chilipeper
6 lente-uitjes
1 teentje knoflook
1 cm geraspte gember
1 limoen
125 gram taugé
Een handje ongezouten pinda’s
Een bosje koriander
1 ei
3 eetlepels tamarinde pasta
4 eetlepels vissaus (te koop in de toko)
3 eetlepels basterdsuiker
gedroogde chilipeper
Een scheutje olie om in te bakken

Maak de rijstnoodles klaar volgens de verpakking. Doe de vissaus, tamarinde en basterdsuiker in een steelpannetje. Verhit de saus tot de suiker smelt. Voeg beetje bij beetje gedroogde chilipeper toe. Proef goed wanneer de saus op smaak is. Dit is de pad thai saus. De basis van het gerecht. Snijd de chilipeper door midden en haal met een theelepel de zaadjes er uit. Versnipper de chilipeper en de knoflook. Snijd de kippendijen en kleine stukjes. Verhit een beetje olie in de pan (of wok) en fruit de chilipeper met de knoflook. Voeg na ongeveer 3 á 4 minuten de kippendijen toe en bak deze gaar. Voeg 2 eetlepels van de pad thai saus en de gember toe en roer even goed door.

pad thaiDoe de (gare) rijstnoodles bij de kip. Voeg ongeveer 5 eetlepels pad thai saus toe en wok de rijstnoodles op hoog tempo. Zorg dat gedurende een minuut de noodles continue in beweging zijn. Zet de pan/wok op laag vuur. Schuif de noodles naar 1 kant en breek het eitje in de vrijgekomen ruimte. Laat het ei stollen en roer de stukjes ei daarna door de noodles.  Snijd de bosui in ringetjes en hak de pinda’s in grove stukken. Voeg de bosui en de taugé aan de pad thai toe. Roer nog een keer goed door elkaar. Besprenkel de pad thai met een beetje limoensap. Serveer de pad thai met de grof gehakte pinda’s, een schijfje limoen en eventueel nog wat chilipeper.

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *