Pad thai met kippendijen

Recept: Supersnelle pad thai met kippendijen

 

Pad thai met kippendijenKen je dat? Dat je aan het koken bent en maar uit de pan blijft snoepen? Dat had ik afgelopen weekend toen ik deze pad thai met kippendijen maakte. Het begon met proeven of het gerecht op smaak was, vervolgens vond ik het wel errug lekker en uiteindelijk had ik de pan voor de helft leeggegeten. Sorry not sorry. Gelukkig had ik voor 4 personen gekookt en was er nog meer dan genoeg over voor het avondeten. Maar jullie begrijpen wel dat ik toen niet meer zoveel gegeten heb. Gelukkig voor Douwe, want dan had hij ook nog wat te eten. En voor de dreumes, want ook zij vond de pad thai met kippendijen lekker. Dit gaat hier zeker vaker op tafel komen. We hebben een nieuw favorietje in huize Savory sweets!
Ingrediënten pad thai met kippendijen voor 4 personen

350 gram kippendijen
300 gram rijstnoodles
1 chilipeper
6 lente-uitjes
2 tenen knoflook
1 theelepel geraspte gember
1 limoen
100 gram taugé
50 gram geraspte wortel
Een handje ongezouten pinda’s
Een bosje koriander
1 middelgroot ei
Een scheutje olie om in te bakken

Voor de pad thai saus

3 eetlepels tamarindepasta
4 eetlepels vissaus
3 eetlepels basterdsuiker
1 theelepel gedroogde chilipeper

Pad thai met kippendijen

Meng de tamarindepasta, de vissaus en de basterdsuiker met elkaar in een steelpan. Laat op laag vuur pruttelen tot de suiker is gesmolten. Voeg de gedroogde chilipeper toe en roer door de saus.

Kook de rijstnoodles net aan gaar (zo’n 4 minuten) en spoel ze af met koud water. Dit voorkomt dat alles aan elkaar gaat plakken.

Snijd de kippendijen en stukjes. Pers de tenen knoflook en versnipper de chilipeper.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Doe de knoflook en de chilipeper in de pan en bak tot het begint te geuren. Doe de stukjes kippendij in de pan en bak tot het bruin begint te worden. Voeg 2 eetlepels pad thai saus, de taugé, de wortel en de gember toe. Roer alles door elkaar.

Doe de rijstnoodles bij de kip. Voeg de rest van de pad thai saus toe en wok de rijstnoodles op hoog tempo. Zorg dat gedurende een minuut de noodles continue in beweging zijn.

Zet de pan op laag vuur. Schuif de noodles naar 1 kant en breek het eitje in de vrijgekomen ruimte. Roer het ei los bak tot er een roereitje ontstaat. Roer de stukjes ei daarna door de noodles.  

Snijd de bosui in ringetjes en hak de pinda’s in grove stukken. Besprenkel de pad thai met een beetje limoensap. Serveer de pad thai met de grof gehakte pinda’s, een schijfje limoen, de lente-ui en eventueel nog wat extra chilipeper.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *