|
|

Ingrediënten hele kip uit de oven met krieltjes en pastinaak
1 hele kip
3 liter water
180 gram grof zeezout
100 gram suiker
2 citroenen
4 tenen knoflook
1 eetlepel zwarte peperkorrels
Een paar takjes rozemarijn
2 laurierbladeren
2 eetlepels roomboter
Halveer de citroenen. Verhit 500 ml water. Giet de suiker en het zeezout in het hete water. Roer tot alles is opgelost. Meng met 2,5 liter koud water en het sap van de citroenen.
Kneus de tenen knoflook en voeg samen met de laurier, de zwarte peperkorrels, de rozemarijn en de uitgeknepen citroenen aan het zoutmengsel toe.
Leg de kip in een grote pan. Giet het zoutmengsel over de kip. Hij moet helemaal onder staan. Dek de kip af en laat het minstens 12 uur in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de kip uit het zoutbad en laat hem even uitlekken en dep het velletje droog.
Smelt de roomboter. Leg de kip in een braadslee en smeer hem in met de gesmolten roomboter.
Zet de braadslee in de oven en bak de kip in een uur goudbruin. Besmeer eventueel tussendoor met extra boter.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


