|
|

Ingrediënten voor 12 grote gegrilde garnalen met knoflookboter en alioli
12 grote ongepelde wilde (tijger)gamba’s
100 gram roomboter
2 of 3 flinke tenen knoflook
Een paar takjes peterselie
Een goede alioli
Peper en zout
Eventueel vers brood voor erbij.
Snijd de garnalen aan de buikkant voorzichtig open. Vouw de schil een beetje naar buiten.
Pers de teentjes knoflook en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen.
Smelt de roomboter in een steelpannetje. Doe de knoflook, de gerapte citroenschil, peterselie en een beetje peper en zout toe. Roer de ingrediënten goed door elkaar.
Leg de garnalen naast elkaar met de buikkant naar boven in een ovenschaal. Giet het botermengsel over de garnalen heen. Zet de ovenschaal onder een voorverwarmde grill (of op de barbecue) en bak ze in 5 minuten gaar.
Serveer de gegrilde garnalen met knoflookboter met vers brood en alioli.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).



Lekker super bedankt