Gevulde mini paprika met roomkaas en bacon

Recept: Gevulde mini paprika’s met roomkaas en bacon

 

Gevulde mini paprika met roomkaas en baconGister schreef ik over de barbecue die we een paar weken geleden met vrienden hadden. Ik maakte de caprese aardbeiensalade met prosciutto en balsamico die ik gister postte om mee te nemen. Een toppertje was het. Máár ik was niet de enige die iets meegenomen had. Één van de andere gasten had ook iets heel erg lekkers gemaakt. Je voelt hem vast al aankomen, het waren deze gevulde mini paprika’s met roomkaas en bacon. Greasy, hartig en fris tegelijk. Klinkt als een écht barbecuerecept vind je niet? Dat is precies wat het ook was. Helemaal toen ik ze proefde. Ik heb ze tijdens het eten achter elkaar naar binnen zitten proppen. En dat doe ik alleen als iets écht heel lekker is. Gelukkig had onze barbecuetijger er een heleboel gemaakt en was ik niet de enige die ze ongegeneerd naar binnen propte. We waren het er allemaal over eens. Dit is een toppertje. En die moest ik natuurlijk ook even met jullie delen. D, ouwe barbecuetijger, deze is voor jou! 




Ingrediënten voor 20 gevulde mini paprika’s met roomkaas en bacon

20 mini paprika’s
20 plakjes omwikkelspek (of gewoon ontbijtspek)
200 gram roomkaas
2 theelepel tacokruiden

gevulde mini paprika's met roomkaas en bacon

Snijd de mini paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Meng de roomkaas met de tacokruiden.

Vul beide helften van de mini paprika’s en leg ze weer op elkaar. Wikkel de paprika in met omwikkelspek.

Leg de paprika’s 10 minuutjes op de barbecue tot de bacon krokant en de paprika gaar is.

Of verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gevulde mini paprika’s in een kwartiertje gaar.

Serveer de gevulde mini paprika’s met bacon en roomkaas meteen.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *