|
Van mooi weer krijg ik trek in gegrilde gerechten. Groente, vis, vlees en zelfs kaas (hallo halloumi!) gooi ik op de grill. En hoewel we bewust vaak vega eten, blijft een stukje vlees mijn favorieten. Een carnivoor in hart en nieren. Deze bavette met chimichurri is hier favoriet. Mooi lichtrood vlees met een pittige, maar tegelijkertijd ook frisse, saus. Het liefst grill ik de bavette op de barbecue, maar bij gebrek aan een tuin of balkon gebruik ik ook vaak de grillplaat. Een barbecue in je woonkamer is ook weer zo wat. Deze bavette grilde ik vorige week, toen het nog ontzettend mooi weer was. Helaas ligt het mooie zomerweer alweer een tijdje achter ons. Plenst het bij jullie ook zo van de regen? Mij weerhoudt een beetje regen trouwens niet om de barbecue evengoed aan te steken. Lekker onder de onderkapping of partytent. Glaasje wijn erbij. Gaat prima!
Ingrediënten bavette met chimichurri voor 4 personen
600 gram bavette aan één stuk
Een scheutje olijfolie
Peper en zout
Voor de chimichurri
4 teentjes knoflook
1 chilipeper
1 rode ui
Een bosje oregano
Een bosje peterselie
Een bosje koriander
2 tomaten
Een halve limoen
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
4 eetlepels rode wijnazijn
Peper en zout
Haal de bavette minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
Doe alle ingediënten voor de chimichurri bij elkaar in een hakmolentje en hak tot grof geheel. Houd je niet zo van pittig? Verwijder dan eerste de zaadlijsten uit de chilipeper. Zet de chimichurri een uur in de koelkast zodat hij in kan trekken.
Smeer de bavette aan beide kanten in met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de bavette 2 minuten aan beide kanten op direct vuur. Verplaats de bavette naar indirect vuur en bak nogmaals 2 minuten aan beide kanten.
Pak de bavette in met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
Snijd de bavette in plakjes en serveer met de chimichurri. Lekker met een rucolasalade en vers brood.