Recept: Entrecote met chimichurri

 

Entrecote met chimichurriVan mooi weer krijg ik trek in gegrilde gerechten. Groente, vis, vlees en zelfs kaas (hallo halloumi!) gooi ik op de grill. En dan het liefst vlees. Ik blijf een carnivoor. Deze entrecote met chimichurri is hier favoriet. Mooi lichtrood vlees met een pittige, maar tegelijkertijd ook frisse, saus. Het liefst grill ik de entrecote op de barbecue, maar bij gebrek aan een tuin of balkon gebruik ik meestal mijn grillplaat. Een barbecue in je woonkamer is ook weer zo wat. Vandaag wordt het in ieder geval fantastisch weer. Gecombineerd met het feit dat het (bijna) weekend is heb je het perfecte excuus om de barbecue aan te steken. Glaasje wijn erbij. Ik zou het wel weten ;).




Ingrediënten entrecote met chimichurri voor 4 personen

600 gram entrecote
Een handje rucola
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Voor de chimichurri

4 teentjes knoflook
1 chilipeper
Een bosje oregano
Een bosje peterselie
Een bosje koriander
3 of 4 lente-uitjes
Een halve limoen
Een eetlepel rode wijnazijn
110 ml olijfolie
Peper en zout

Haal de entrecote minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Snijd de knoflook en de lente-ui in grove stukken. Hak de oregano, peterselie en koriander fijn. Snijd de chilipeper verticaal doormidden en verwijder met een theelepel de zaadjes. Houd je van pittig? Laat de zaadjes dan zitten. Snijd de chilipeper in grove stukken. Doe de knoflook, lente-ui en chilipeper in een keukenmachine. Voeg 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel koriander en 2 eetlepels peterselie toe. Meng de ingrediënten goed met elkaar en proef of de verhouding van de kruiden goed is. Voeg, indien nodig, meer van de ingrediënten toe.

Doe de rode wijnazijn, het sap van de limoen en de olijfolie bij de kruiden en meng alles goed. Maak af met peper en zout. Zet de chimichurri een uur in de koelkast zodat hij in kan trekken.

Bestrooi de entrecote met peper en zout. Bak of grill de entrecote aan beide kanten een paar minuten. De entrecote met chimichurri is extra lekker als het vlees nog een beetje rood is.

Meng de rucola met een scheutje olijfolie en een beetje peper en zout. Snijd de entrecote in plakjes. Leg de plakjes vlees op de rucola en bestrooi met peper en zout. Serveer de entrecote met chimichurri met krokant gebakken aardappels.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *