|
|

Ingrediënten aardappelsoep met truffel voor 8 personen
8 kruimige aardappels
1 venkel
1 prei
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1,5 liter paddenstoelenbouillon
2 blaadjes laurier
Een paar takjes tijm
Een scheutje sherry
Een paar druppels truffelolie
50 gram roomboter
Peper en zout
Eventueel gedroogde ham en croûtons

Snijd de sjalotjes in ringen en de knoflook in grove stukken. Schil de aardappels. Snijd de venkel, de prei en de aardappels in stukken.
Smelt de roomboter in een hoge pan. Doe de sjalot, de knoflook, de laurier en de tijm bij de boter en fruit tot het glazig ziet. Verwarm de paddenstoelenbouillon. Doe de aardappel, de venkel en de prei in de pan en laat dit 5 minuten meestoven. Blus de groente af met een scheutje sherry. Giet de paddenstoelenbouillon over de groenten heen en breng het aan de kook. Kook de soep tot de groenten gaar zijn.
Haal de laurier en de takjes van de tijm uit de soep. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg naar smaak de truffelolie, peper en zout toe. Laat de soep nog even pruttelen op laag vuur en garneer met een paar takjes tijm en peper uit de pepermolen.
De aardappelsoep met truffel is het lekkerst als je hem op de dag zelf maakt en binnen een paar uur serveert. Wil je hem de dag ervoor al maken? Voeg dan de truffelolie pas vlak voor het serveren toe.
Serveer de aardappelsoep met truffel in combinatie met croûtons, gedroogde ham en tijm.


Hallo Lynn, gisteravond heb ik deze soep met de serrano-soepstengels gemaakt. Een geweldige combinatie en het was een absoluut succes als voorgerecht. Dank, Karin
Wat leuk om te horen! Fijn dat het lekker was, het is ook één van mijn favorieten 🙂
Heb je misschien een suggestie voor de truffelolie? Een naam of merk misschien wat je zelf gebruikt.
Ik gebruik zelf de truffelolie van foodelicious, daar zit echte witte truffel in!
Hoe kan ik recepten uitprinten