|
|

Ingrediënten aardappelgratin met pastinaak voor 6 personen
3 pastinaken
6 grote vastkokende aardappels
2 eieren
500 ml kookroom
150 gram geraspte kaas (ik gebruikte een mengsel van geraspte mozzarella en belegen kaas)
Een paar takjes peterselie
Een snuf nootmuskaat
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aardappels en de pastinaak in dunne plakjes. Ik gebruikte hier een mandoline voor.
Bedek de bodem van een ovenpotje of grote schaal met een laagje aardappel. Leg hier een laagje pastinaak op. Ga door tot je 3 laagjes aardappel en 2 laagjes pastinaak hebt opgestapeld.
Meng de room met de eieren, een snuf zout, een snuf nootmuskaat en een beetje peper uit de molen. Schenk de room tot het randje van de schaal. Bestrooi de aardappelgratin met pastinaak royaal met kaas.
Zet de schaaltjes 45 minuten in de oven. Controleer na een half uurtje of de kaas niet te bruin wordt. Dek de schaaltjes eventueel af met aluminiumfolie.
Haal de pannetjes uit de oven. Hak de peterselie fijn. Garneer de aardappelgratin met pastinaak met de peterselie en uitgebakken stukjes pastinaak.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).


