Recept: Stoofperentaart met amandel en speculaas

 

Stoofperentaart met amandel en speculaasNu Sinterklaas onderweg naar Nederland is, begin ik steeds meer in de feestdagenstemming te komen. Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw en niet te vergeten mijn verjaardag. Ik houd er zo van! Lekker koken voor vrienden & familie, wijn drinken met lekkere hapjes (kaasplankje anyone?) en mensen blij maken met cadeautjes. Tijdens de feestdagen ben ik helemaal in mijn element. Het liefst zou ik vandaag de kerstboom al opzetten. Met de feestdagen in aantocht heb ik mijn stoofperenrecept weer uit de kast getrokken. Kruidige zoete peertjes met een heerlijke geur. Lekker met een bolletje kaneelijs, bij een stukje vlees met portsaus of, zoals nu, in een taart. Het idee voor de taart komt van Pinterest. Daar kan ik soms uren rondkijken. Ik had een aantal stoofperen over (ik maak altijd een hele berg tegelijk) en wilde ze in een taart stoppen. Toen ik een plaatje zag van een stoofperentaart met amandel en speculaas liep het water me in de mond. En zo ging ik aan de slag. Het resultaa(r)t? Een heerlijk kruidige taart. Lekker bij de koffie of met een bolletje kaneelijs (warm-koud combinaties zijn zooo lekker) als dessert. Ik zou het wel weten als ik jullie was ;). Fijne zondag!




Ingrediënten stoofperentaart met amandel en speculaas

6 stoofperen (klik hier voor het recept)
75 gram bloem
75 gram amandelmeel
75 gram basterdsuiker
150 gram zachte roomboter (ongezouten)
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels speculaaskruiden
2 eetlepels geschaafde amandel
4 eieren (medium)
Een snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de roomboter en de basterdsuiker bij elkaar in een kom. Klop tot een romige massa. Voeg, terwijl je blijft kloppen, één voor één de eieren toe.

Meng de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout met elkaar.

Schep het bloemmengsel bij het eiermengsel. Meng goed met elkaar.

Vet een taartvorm in. Schep het beslag in de vorm.

Snijd 3 stoofperen doormidden. Verwijder het klokhuis en druk de stoofperen in het beslag. Bestrooi met 1 eetlepel geschaafde amandel. Zet de stoofperentaart in de oven bak hem in 45 minuten gaar.

Snijd de rest van de stoofperen in stukjes. Laat de stoofperentaart met amandel en speculaas even afkoelen en garneer daarna met amandelschaafsel en stukjes stoofpeer.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *