Recept: Makkelijke kwarktaartjes zonder schuldgevoel

 

Makkelijke kwarktaartjes zonder schuldgevoelIn februari vind ik meestal dat ik weer in mijn bikini moet passen. De lente begint er dan weer aan te komen (hallo lente.. TEM-PO!) en de wintervetjes moeten er weer af. Nu fiets en loop ik overdag veel, dus aan bewegen zal het niet liggen. Gelukkig maar, want ik heb een hekel aan de sportschool. Niet het sporten an sich, maar het feit dat je aan openingstijden verbonden bent, tussen vreemde mensen (er wonen gekke mensen in Zaandam!) staat te sporten en de lucht die er vaak hangt zorgen ervoor dat ik er niet graag kom. Als ik in mijn hoofd heb gehaald dat ik weer in bikini moet passen, dan sla ik aan het kwark eten. Ik eet rustig als avondmaaltijd een hele bak in mijn eentje leeg. Daarna kan ik de rest van de avond geen pap meer zeggen en kan er niks meer bij. Mission accomplished. Alleen doordeweeks. In het weekend eet ik alles. Ik blijf een Bourgondiër natuurlijk. Om het zondigen iets minder erg te maken, maakte ik deze kwarktaartjes. Oké.. de bodem is misschien iets minder goed voor de lijn, maar de kwark is gewoon hetzelfde als die uit mijn dagelijkse bak. Opgestijfd met gelatine. Wist je trouwens dat er ook gewoon rundergelatine bestaat? Ik ben allergisch voor varkensvlees en gebruik dit als vervanging. Hulde! De makkelijke kwarktaartjes zonder schuldgevoel zijn lekker fris en smaken prima als ontbijt, tussendoortje of dessert. Zo wordt het opeens wel heel makkelijk om een beachbabe te worden. Ingrediënten voor 12 makkelijke kwarktaartjes zonder schuldgevoel

750 gram magere kwark (ik gebruikte aardbei en perzik)
5 blaadjes gelatine
200 gram digestive koekjes
50 gram roomboter

Bekleed 1 grote (van 12 stuks) of 2 kleinere (van 6 stuks) muffinvormen met vershoudfolie. Leg de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.

Smelt de roomboter. Hak de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de boter. Verdeel de koekkruimels over de muffinvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de muffinvorm een half uurtje in de koelkast zodat de bodem op kan stijven.

Doe 3 eetlepels water in een steelpan en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine door het water tot het opgelost is. Breng het gelatinemengsel niet aan de kook, dan verliest het zijn werking. Meng het gelatinemengsel door de kwark. Schep de kwark tot de randjes in de muffinvorm. Zet de muffinvorm in de koelkast laat het 2 tot 4 uur opstijven.

Verwijder de kwarktaartjes voorzichtig uit de muffinvorm. Trek zachtjes aan het vershoudfolie en ze komen vanzelf omhoog. Eet de makkelijke kwarktaartjes zonder schuldgevoel op :).

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *