|
|

Ingrediënten glutenvrije paastaart met chocola
Voor de bodem
6 eieren
250 gram pure chocola
125 gram roomboter
175 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract
Voor de vulling
125 gram pure chocola
250 ml room
1 theelepel vanille-extract
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet zijkanten van de spring vorm NIET in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een steelpan met water aan de kook. Breek de pure chocola voor de bodem in stukjes. Doe de stukjes samen met de roomboter in een kom. Zet de kom met chocola op de steelpan. Smelt de chocola au bain-marie.
Scheid 4 van de eieren. Doe de eiwitten in een schone kom. Mix het eiwit tot het schuimig begint te worden. Doe 100 gram suiker bij de eiwitten en klop tot er pieken ontstaan.
Doe de eidooiers, de 2 overgebleven eieren, 75 gram suiker en het vanille-extract in een andere kom. Mix tot een egaal mengsel. Spatel het chocolademengsel door het eiermengsel heen.
Voeg in drie delen het chocolademengsel aan de eiwitten toe. Spatel het chocolademengsel iedere keer voorzichtig door de eiwitten.
Giet het beslag in de springvorm en zet hem in de oven. Bak de bodem in 40 minuten gaar. De bodem is klaar als de cake omhoog is gekomen en begint te scheuren aan de randen. Haal de springvorm uit de oven en laat de cake in de springvorm afkoelen op een rooster.
Smelt de chocola voor de vulling au bain-marie. Klop de slagroom op en meng het met het vanille-extract. Spatel de chocola door de slagroom.
Haal de chocoladecake uit de springvorm. Het kan zijn dat er stukjes loslaten. Giet de vulling in de cake. Leg de afgebroken stukjes op de vulling. Maak af met chocolade-eitjes.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

