Brownietaart met cheesecaketopping

Recept: Brownietaart met cheesecaketopping

 

Brownietaart met cheesecaketoppingDeze brownietaart met cheesecaketopping is de taart die ik dit jaar voor mijn verjaardag bakte. Er zouden 20 mensen komen dus ik had een flinke taart nodig. Ik kon alleen niet kiezen of het een cheesecake of een brownie zou worden. Ze zijn hier namelijk beide favoriet. En wat doe je in zo’n geval? Allebei maken natuurlijk! Makkelijk zat. In plaats van dat ik 2 taarten ging bakken, maakte ik er een combinatie van. Een soort 2-in-1 heerlijkheid dus. En daar kreeg ik geen spijt van. Mén wat was hij lekker. En op nu. Ik gebruikte als topping frambozenjam, maar je kunt ook een ander smaakje gebruiken. Abrikoos bijvoorbeeld. Of citroen. Serveer de brownietaart wel in kleine puntjes want hij is erg machtig. 
Ingrediënen brownietaart met cheesecaketopping

Voor de brownie

150 gram roomboter
250 gram pure chocola
300 gram kristalsuiker
150 gram basterdsuiker
200 gram bloem
4 eieren
2 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder

Voor de cheesecaketopping

400 gram roomkaas
2 eieren
100 gram kristalsuiker
3 eetlepels frambozenjam

Brownietaart met cheesecaketopping

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een springvorm (20 cm) met bakpapier.

Doe de boter en de chocola bij elkaar in een middelgrote pan en zet het op laag vuur. Laat de inhoud al roerend smelten.

Doe de kristalsuiker en de basterdsuiker in de pan en roer het door het chocolademengsel. Klop de eieren één voor één door het beslag. Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder boven de pan en roer alles een laatste keer door elkaar.

Stort het browniebeslag in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Zet de springvorm in de koelkast.

Klop de roomkaas met de suiker tot het romig is. Voeg de eieren toe en klop door tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten.

Haal de springvorm uit de koelkast. Schenk het cheesecakemengsel voorzichtig op het browniebeslag.

Roer de frambozenjam los. Schep in kleine druppels de jam op het cheesecakemengsel. Maak met een satéprikker zig-zaggende bewegingen door het roomkaasmengsel zodat er een gemarmerde tekening ontstaat.

Vul een klein ovenvast schaaltje met water en zet het onderin de oven. Zet de brownietaart met cheesecaketopping in het midden van de oven en bak hem in 40 minuten gaar. Doe tussendoor NIET de ovendeur open. Dan heb je kans dat de taart inzakt.

Zet de deur van de oven op een kier. Laat de browietaart met cheesecaketopping afkoelen in de oven. Zet hem vervolgens in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.

Serveer de brownietaart met cheesecaketopping in kleine puntjes.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.