Recept: Appelcake met kaneel

 

Appelcake met kaneelIk heb het ein-de-lijk weer warm! Gisteravond en- nacht ben ik met Douwe en een paar vrienden naar Museumnacht in Amsterdam geweest. We bezochten NEMO, de Hermitage, het Verzetsmuseum (tentoonstelling over eten in de 2e wereldoorlog, aanrader!) en Artis. Een ontzettend leuke avond. We waren op de fiets vanuit Zaandam. Doen we wel vaker. Maar vannacht was dat wel een opgave. Het heeft namelijk de hele terugweg geplensd van de regen. Daarbij waaide het ook stevig dus je begrijpt wel dat we totaal verkleumt thuiskwamen. Snel onder de dekens. Het heeft wel even geduurd voordat ik weer doorgewarmd was. Normaal kruip in zo’n situatie lekker tegen Douwe aan. Maar die was dit keer net zo koud als ik. Brrr!! Afijn, over naar het recept. Het is vandaag zondag dus post ik een baksel. Een baksel waar je het heerlijk warm van krijgt. Had ik dat gisteravond maar bij de hand. Deze appelcake met kaneel is smeuïg en luchtig tegelijk. Hij is het allerlekkerst als hij net uit de oven komt. Beetje poedersuiker erop en smullen maar!

Ingrediënten appelcake met kaneel

100 gram bloem
50 gram amandelmeel
1 tl bakpoeder
50 ml honing
2 appels (goudrenetten)
75 ml zonnebloemolie
75 ml volle kwark
2 eieren
2 tl kaneel
2 el suiker
Een snuf zout
Poedersuiker

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Meng de appels met het suiker en de kaneel. Zet de appel apart.

Doe de eieren in een kom of schaal en kluts ze los. Doe de kwark en de honing bij de eieren. Giet de olie bij het mengsel en klop tot een romig mengsel.

Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout met elkaar. Doe het eiermengsel beetje bij beetje bij de bloem en roer tot een dik beslag.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik of bakvorm (ik gebruikte een rechthoekige brownie tray) met bakpapier. Schep de helft van het beslag in de vorm. Leg de blokjes appel in het beslag. Schep de andere helft van het beslag over de appel heen. Zorg dat de appel overal bedekt is.

Schuif de appelcake met kaneel in de oven en bak in 45 minuten gaar. Serveer direct als hij uit de oven komt met een beetje poedersuiker.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *