Aardbeientaart met mascarponecrème

Recept: Aardbeientaart met mascarponecrème

 

Ohhh ik heb gister zulke lekkere aarbeien gescoord! Lekker sappig en heerlijk zoet. Precies zoals een aardbei hoort te zijn. Als je de zomer in één hap zou kunnen vangen, dan komen deze aardbeien behoorlijk in de buurt. Ik hoef jullie dus niet uit te leggen dat ik stond te popelen om er iets lekkers mee te maken. Dat werd deze aardbeientaart met mascarponecrème. Een heerlijke taart met een krokante koekbodem, een romige mascarpone-slagroomcrème en heerlijke aardbeien on top. Een enorme blijmaker! Is het geen plaatje geworden? Hier werd de taart met gejuich ontvangen en hij werd letterlijk verslonden. Dat maakt het thuiswerken een stuk dragelijker! 




Aardbeientaart met mascarponecrème

Ingrediënten aardbeientaart met mascarponecrème

500 gram aardbeien

Voor de bodem

165 gram boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
165 gram suiker
200 gram bloem
1 theelepel vanille-extract
2 eieren op kamertemperatuur
1/2 theelepel bakpoeder
Een snuf zout

Voor de mascarponecrème

500 gram mascarpone
250 ml slagroom
1 eetlepel kristalsuiker
1 vanillestokje

Aardbeientaart met mascarponecrème

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet een platte taartvorm in met boter of bakspray.

Doe de roomboter, suiker, vanille en een snuf zout bij elkaar in een kom of schaal en mix tot een romig mengsel. Voeg, terwijl je blijft mixen, één voor één de eieren toe. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en roer tot een dik en plakkerig beslag.

Stort het beslag in de taartvorm. Druk het deeg met de bolle kant van de lepel op de goede plek.

Schuif de taartvorm in de oven en bak hem in 35 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen op een rooster.

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap het vanillemerg met een theelepel uit het stokje.

Klop de slagroom samen met de kristalsuiker stijf. Doe de mascarpone bij de slagroom en klop door de slagroom heen. Spatel de vanille door de mascarponecréme.

Verdeel de mascarponecrème over de afgekoelde bodem. Snijd de aardbeien doormidden. Verdeel de aardbeien over de bovenkant van de taart. Serveer de aardbeientaart met mascarponecrème direct.

Aardbeientaart met mascarponecrème

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

5 thoughts on “Recept: Aardbeientaart met mascarponecrème

  1. Bianca schreef:

    Hoi, in de benodige ingredienten vd bodem staat niet hoeveel bloem je nodig hebt. In de beschrijving staat wel dat je bloem en bakpoeder moet toevoegen tot een plakkerig beslag ontstaat.
    Hoeveel bloem gebruik jij?

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *