Recept: Aardbeientaart met mascarponecrème

 

Aardbeientaart met mascarponecrèmeWeekend! Nouja, voor Douwe dan. Ik heb nog steeds vakantie. Ik kan nog 1 week uitslapen, de hele dag in de keuken staan en terrasjes pakken. Die terrasjes pak ik overigens vooral in mijn eentje, want al mijn vrienden zijn op vakantie of moeten gewoon werken. Minder gezellig, maar evengoed leuk. Gelukkig is Douwe wel in het weekend vrij en kunnen we dan samen op pad. Gister zijn we naar YadaYada in Zaandam geweest. We hebben een heerlijke middag en avond gehad. Ik blijf fan van de fijne sfeer in deze foodmarket. Vandaag staat er vooral niks op het programma. Vanavond gaan we ergens een hapje eten en verder lig ik momenteel vooral op de bank in kookboeken te bladeren. Met zoveel vrije tijd doordeweeks, sta ik lekker vaak in de keuken om recepten uit te proberen. Afgelopen week maakte ik deze aardbeientaart met mascarponecrème. Ik baalde zo dat ik niet ergens in mijn bikini/zomerjurk/shortje ergens in de zon lag te chillen dat ik besloot zelf maar zomer te maken. Ik maakte die dag de dorade die gister online kwam en deze aardbeientaart was het toetje. Vervolgens konden we ons alleen maar rollend voortbewegen. De volgende dag was het opeens niet meer zo erg dat ik geen bikini aankon…

Ingrediënten aardbeientaart met mascarponecrème

500 gram aardbeien

Voor de bodem

165 gram boter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
165 gram suiker
200 gram bloem
1 theelepel vanille-extract of een vanillestokje
2 eieren op kamertemperatuur
1/2 theelepel bakpoeder
Een snuf zout

Voor de mascarponecrème

500 gram mascarpone
250 ml slagroom
1 eetlepel kristalsuiker
1 vanillestokje

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een platte taartvorm in met boter. Snijd de boter in kleine blokjes. Doe de boter, suiker, vanille en een snuf zout bij elkaar in een kom of schaal en mix tot een romig mengsel. Voeg, terwijl je blijft mixen, één voor één de eieren toe. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en roer tot een dik en plakkerig beslag. Stort het beslag in de taartvorm. Druk het deeg met natte handen om de goede plek. Schuif de taartvorm in de oven en bak hem in 45 minuten gaar. Laat de bodem afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom tot hij stijf is. Klop de mascarpone even los. Spatel de slagroom en de mascarpone door elkaar. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap het vanillemerg met een theelepel uit het stokje. Doe de vanille en het kristalsuiker bij de mascarpone en spatel het door de crème. Proef of de mascarponecrème op smaak is. Voeg eventueel nog een beetje suiker toe.

Verdeel de mascarponecrème over de afgekoelde bodem. Snijd de aardbeien naar wens in plakjes of partjes. Verdeel de stukjes aardbei over de bovenkant van de taart. Serveer de aardbeientaart met mascarponecrème meteen na het maken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

3 thoughts on “Recept: Aardbeientaart met mascarponecrème

  1. Bianca schreef:

    Hoi, in de benodige ingredienten vd bodem staat niet hoeveel bloem je nodig hebt. In de beschrijving staat wel dat je bloem en bakpoeder moet toevoegen tot een plakkerig beslag ontstaat.
    Hoeveel bloem gebruik jij?

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *