|
|

Ingrediënten citroenrijst met garnalen voor 4 personen
Ongeveer 24 gepelde gamba’s
300 gram pandanrijst
200 gram doperwten
Een handje taugé
2 lente-uitjes
2 tenen knoflook
1 chilipeper
1 citroen
1,5 cm gember
2 eetlepels sojasaus
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Breng een middelgrote pan met water aan de kook. Doe de rijst bij het water en kook tot het gaar is. Giet de rijst af en laat het een paar minuten staan met de deksel op de pan. Roer de rijst los en laat het afkoelen.
Versnipper de chilipeper en de ui, rasp de gember en pers de teentjes knoflook. Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Doe de chilipeper, ui, knoflook en gember in de pan en stoof tot het begint te geuren.
Voeg de gamba’s, de doperwten en een beetje peper en zout toe en bak tot de gamba’s roze worden. Blus af met de sojasaus.
Rasp de schil van de citroen. Doe de geraspte citroenschil en het sap van de citroen bij de rest in de pan.
Schep de rijst en de taugé in de pan en schep alles door elkaar. Bak de rijst een paar minuten mee.
Snijd de lente-ui in ringetjes. Bestrooi de citroenrijst met garnalen met lente-ui en een snuf peper uit de molen. Garneer met schijfjes citroen.

