|
|

Ingrediënten chili con carne voor 4 personen
500 gram half-om-half- of rundergehakt
100 gam chorizo
1 rode ui
1 teen knoflook
1 chilipeper
1 zoete punt paprika
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel komijn
400 gram gepelde tomaten
400 gram maïs
400 gram kidneybonen
4 eetlepels zure room
Een paar takjeskoriander
2 limoenen
Olie om in te bakken
Peper en zout
Versnipper de ui en pers de teen knoflook. Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Houd je van pittig? Laat de zaadjes dan zitten. Versnipper de chilipeper, stnijd de paprika in stukjes en de chorizo in halve plakjes.
Verhit een beetje olie in een braadpan. Fruit de ui, de chilipeper, de chorizo en de knoflook tot het glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de paprika, de tomatenpuree, de gemalen komijn en het chilipoeder in de pan en bak een minuutje mee.
Doe de maïs, de kidneybonen, de gepelde tomaten en een beetje peper en zout in de pan en schep alles door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat het een 20-30 minuten pruttelen.
Hak de koriander fijn en snijd de limoen in partjes. Schep de chili con carne met chorizo in diepe borden. Schep een eetlepel zure room op de chili en maak af met paar partjes limoen en koriander.
Serveer de chili con carne met vers brood of rijst.




Super lekker!