Moskovische tulband

Recept: Moskovische tulband

 

Moskovische tulbandVandaag heb ik een recept voor jullie van iets waar ik zelf al jaren gek op ben: de Moskovische tulband. Zachte, zoete brosse cake met een vleugje citroen. Je blijft ervan eten. I love it! Vroeger was de Moskovische tulband standaard onderdeel van het kerst- en paasontbijt en nog steeds haal ik hem ieder jaar in huis. Het liefst eet ik hem helemaal in mijn eentje op, maar de laatste jaren heb ik er een concurrent bij. Sophie is er sinds vorig jaar ook gek op, dus zit er niks anders op dan delen. Ik ben er nog niet over uit of ik dat jammer moet vinden of dat ik trots moet zijn. Ik hou het maar op het laatste en bak er eentje extra dit jaar!




Ingrediënten Moskovische tulband

120 gram bloem
120 gram koude roomboter
120 gram suiker
40 gram maïzena
6 eieren
1 theelepel geraspte citroenschil
Een snuf zout
Poedersuiker om mee te bestrooien
Boter, olie of bakspray om in te vetten

Moskovische tulband

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de tulbandvorm goed in met boter, olie of bakspray.

Snijd de roomboter in kleine blokjes en kneed met de bloem en maïzena tot een fijn kruimeldeeg. Dit kun je het beste doen door de boter met je handen door de bloem te wrijven.

Scheid de eieren. Klop de eiwitten in een schone vetvrije kom tot stijve pieken. Voeg tijdens het kloppen de helft van de suiker en een snuf zout toe.

Klop de eidooiers met de andere helft van de suiker en de geraspte citroenschil tot het bijna wit ziet.

Spatel het eidooiermengsel door de eiwitten en doe hetzelfde met het kruimeldeeg.

Stort het cakebeslag in de tulbandvorm en zet hem in de oven. Bak de Moskovische tulband in 25-30 minuten gaar.

Prik met een satéprikker in de cake. Als hij er schoon weer uit komt is de tulband gaar.

Bestrooi de Moskovische tulband voor serveren met een laagje poedersuiker.

Pin It

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *