|
|

Ingrediënten Pasta salami met courgette en tomatensaus uit de oven voor 4 personen
250 gram pasta (strikjes, penne, farfelle etc.)
150 gram salami
300 gram gehakt
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
425 ml tomatenpulp
1 bol mozzarella
Een handje geraspte kaas (mozzarella of jonge kaas)
Olie om in te bakken
Peper en zout

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Leg 6 plakjes salami apart. Snijd de rest van de salami in stukjes. Snijd de paprika en de courgette in stukjes.
Verhit een scheutje olie in de pan. Doe de knoflook en de ui erbij en bak tot het begint te geuren. Doe het gehakt, de salami en de Italiaanse kruiden in de pan en bak tot het gehakt rul is. Voeg de paprika en de courgette toe en bak even mee. Voeg de tomatenpulp toe en roer alles nog een keer door elkaar.
Meng de pasta met de saus. Schep de pasta in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Bestrooi met geraspte kaas en maak af met 6 plakjes salami.
Zet de pastaschotel met courgette en tomatensaus in de oven en bak 20 minuten. De pasta is klaar als de kaas gesmolten is en begint te bruinen.

