|
|


Ingrediënten voor 6 sticky pittige speklapjes met ketjap en rijst
6 speklapjes
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels sambal badjak
1 eetlepel gembersiroop
3 eetlepels ketjap manis
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
1 maggiblokje
Een scheutje olie om in de bakken
Atjar voor erbij
Een handje gefrituurde uitjes
Peper en zout

Kook de rijst gaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet de rijst af en laat even staan met de deksel op de pan.
Bestrooi de speklappen aan beide kanten met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Zet het vuur hoog. Doe de speklappen in de pan en bak tot de buitenkant bruin begint te worden. Zet het vuur laag en laat de speklapjes bakken tot ze krokant zijn. Haal de speklappen uit de pan en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Versnipper de ui en pers de tenen knoflook. Verhit een scheutje olie in dezelfde pan als waar de speklapjes in gebakken zijn. Schraap de aanbaksels van het spek los. Doe de ui en de knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak een paar minuten mee. Doe de gembersiroop, het maggiblokje en de ketjap in de pan en roer alles goed door elkaar. Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.
Leg de speklapjes in de saus en schep een paar keer om. Bestrooi de speklapjes met lente-ui, atjar en gefrituurde uitjes en serveer met rijst.


Je brengt mij op ideeen
Dankje
Zal deze speklapjes eens maken
Hoi Lynn,
Een heerlijk recept.
Voor hoeveel personen is dit gerecht?
En hoeveel rijst is nodig?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Heerlijk!!!!
Wow, dit was echt heerlijk! Ik heb de gembersiroop weggelaten maar ik erg goed
de speklapjes waren erg lekker!
Echt een snel en makkelijk recept. En superlekker! Dit gerecht komt in het favorietenlijstje, echt wel!