|
|

Ingrediënten stoofperentaart met amandel en speculaas
6 stoofperen (klik hier voor het recept)
75 gram bloem
75 gram amandelmeel
75 gram basterdsuiker
150 gram zachte roomboter (ongezouten)
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels speculaaskruiden
2 eetlepels geschaafde amandel
4 eieren (medium)
Een snuf zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de roomboter en de basterdsuiker bij elkaar in een kom. Klop tot een romige massa. Voeg, terwijl je blijft kloppen, één voor één de eieren toe.
Meng de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout met elkaar.
Schep het bloemmengsel bij het eiermengsel. Meng goed met elkaar.
Vet een taartvorm in. Schep het beslag in de vorm.
Snijd 3 stoofperen doormidden. Verwijder het klokhuis en druk de stoofperen in het beslag. Bestrooi met 1 eetlepel geschaafde amandel. Zet de stoofperentaart in de oven bak hem in 45 minuten gaar.
Snijd de rest van de stoofperen in stukjes. Laat de stoofperentaart met amandel en speculaas even afkoelen en garneer daarna met amandelschaafsel en stukjes stoofpeer.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

