|
|

Ingrediënten romige truffel paddenstoelensoep voor 4 personen
200 gram gemengde paddenstoelen
200 gram (witte) champignons
1,5 liter paddenstoelenbouillon
100 ml ongeklopte slag- of kookroom
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
3 eetlepels roomboter
1 eetlepel worcestershiresaus
75 gram bloem
Een paar takjes tijm
Een takje platte peterselie
1 eetlepel truffeltapenade
2 eetlepels (witte) truffelolie
Eventueel een scheutje witte wijn (dit kun je weglaten als je geen alcohol wilt gebruiken)
Peper uit de molen

Snijd de paddenstoelen en champignons in stukken. Smelt de helft van de roomboter in een grote hoge pan. Bak de paddenstoelen en champignons in de boter samen met de truffeltapenade en de tijm tot ze beginnen te bruinen. Schep de inhoud van de pan in een kom en zet apart.
Versnipper de ui en pers de teen knoflook. Smelt de roomboter in dezelfde pan als waar de paddenstoelen in zijn gebakken. Doe de ui en knoflook in de pan en bak tot het glazig ziet. Strooi de bloem in de pan en roer alles door elkaar. Bak het bloemmengsel even mee.
Blus het bloemmengsel af met witte wijn. Voeg de paddenstoelenbouillon toe en roer tot er een gebonden en glad mengsel ontstaat.
Doe de room, de truffelolie, de worcestershiresaus en de gebakken paddenstoelen bij de soep en roer door elkaar. Laat de soep op laag vuur een half uurtje pruttelen. Het duurt even tot alle smaken bij elkaar komen.
Maak af met peper uit de molen en garneer met peterselie.
Je kunt de romige truffel paddenstoelensoep ook een dag van tevoren maken. De volgende dag smaakt de soep nóg beter.

