Recept: Groene aspergesoep met gerookte zalm

 

Groene aspergesoep met gerookte zalmWat ging het buiten tekeer he gister! Toen ik uit mijn werk kwam werd de lucht steeds donkerder. Gelukkig was ik op de scooter en daardoor was ik net op tijd thuis. Toen ik de parkeergarage inreed begon het te spetteren en toen ik eenmaal binnen was begon het me toch te onweren. Wat was ik blij dat ik op tijd binnen was. Stiekem kan ik daar wel van genieten; een dreigende en onvoorspelbare lucht. Ergens heeft de stilte voor de storm iets moois. Helemaal als het daarna keihard los gaat. Gelukkig is het weer vandaag beter. Fijn, want vanavond heb ik een softbalwedstrijd. Het gerecht dat gister op de planning stond paste totaal niet bij het weer. Ik maakte een licht en luchtig voorjaarssoepje van groene asperges. De foto is door het gebrek aan licht een beetje donker geworden. Jammer, want de kleur was zo mooi. Goede reden om de soep binnenkort nog een keer te maken. Geen straf, want de soep was heerlijk. Helemaal in combinatie met gerookte zalm. Een luchtig voorjaarssoepje met weinig ingrediënten. De groene aspergesoep met gerookte zalm is zeker een blijvertje!

Ingrediënten groene aspergesoep met gerookte zalm voor 4 personen

700 gram groene asperges
1 sjalotje
250 ml kook- of slagroom
125 ml zure room
Een paar takjes kervel
Olie om in te bakken
200 gram gerookte zalm
Peper en zout
Eventueel een stokbrood

Versnipper de sjalot en hak de kervel fijn. Snijd de houtachtige onderkant van de groene asperges af. Snijd de asperges in stukjes. Verhit een beetje olie in een middelgrote pan. Fruit de sjalot tot hij glazig ziet. Doe de groene asperges, de kervel en een beetje peper en zout bij de sjalot. Bak tot de groene asperges gaar zijn.

Pureer de asperges met een stafmixer. Voeg de helft van de slagroom toe en meng met de gepureerde asperges. Voeg de rest van de slagroom en de zure room toe. Haal de staafmixer nog een keer door de soep zodat alles goed gemengd is. Maak af met een beetje peper en zout. Garneer aspergesoep met de overgebleven kervel.

Serveer de groene aspergesoep met gerookte zalm en vers stokbrood. Lekker als voorgerecht, lunch of lichte avondmaaltijd.

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.