Makkelijke pompoensoep

Recept: Makkelijke pompoensoep

 

Makkelijke pompoensoepLekker eten hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Daar is deze makkelijke pompoensoep een voorbeeld van. Zoete pompoensoep met een kruidige nasmaak. Kwestie van even aanbakken, koken en pureren. Een kind kan de was doen. Om het mezelf nog makkelijker te maken kocht ik de pompoen kant-en-klaar in blokjes. Dat is momenteel in elke supermarkt te krijgen. Ideaal want ik heb niet iedere dag zin om een hele pompoen te slachten. Nu hoefde ik de pompoen alleen nog maar in de pan te doen en gaar te koken. Na een half uurtje konden we eten. Aanradertje hoor. Vergeet vooral de crème fraîche niet, die zorgt voor een lekker contrast. Stapel tosti’s erbij en de maaltijd is compleet. 



Ingrediënten makkelijke pompoensoep voor 4 personen

800 gram pompoen (ik kocht ze kant-en-klaar in blokjes gesneden)
1,5 liter kippen- of groentebouillon
2 teentjes knoflook
2 laurierbladeren
1 ui
Een snufje komijn
Een snufje nootmuskaat
Een beetje olie om in te bakken
Peper en zout
Crème fraîche om te garneren

Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook.

Verhit een beetje olie in een soeppan. Doe de ui en de knoflook in de olie en fruit tot het glazig ziet. Doe de pompoen bij de ui en de knoflook en stoof het een paar minuten mee.

Giet de kippenbouillon over de pompoen en breng aan de kook. Doe de laurierbladeren, een snuf komijn, een snuf nootmuskaat en een beetje peper en zout bij de soep en laat een half uurtje pruttelen op laag vuur.

Verwijder de laurierbladeren en pureer tot een gladde soep. Proef of de soep op smaak is. Voeg eventueel meer komijn, nootmuskaat, peper of zout toe. Maak af met een lepel crème fraîche of licht opgeklopte slagroom.

De makkelijke pompoensoep is lekker als lunch, avondeten of gewoon tussendoor om even op te warmen. Serveer met brood en eventueel een beetje rucola.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *