Recept: Aardappelsalade met radijs en augurk

 

Aardappelsalade met radijs en augurkWat is het ongelooflijk mooi weer. In Berlijn was het weer al mooi, maar dit overtreft alles. Ik kan gewoon mijn zomerjurkjes al aan! Gister hebben we voor het eerst gebarbecued en ging de fik in de vuurkorf. We werden ontvangen met een cocktail en hebben de hele avond (en nacht, au mijn hoofd!) zitten borrelen. Op dit moment sta ik American pancakes te bakken voor Douwe. Jawel, het is weer zondag en dat betekent lunch maken voor tijdens zijn wedstrijd. Klinkt heel vervelend, maar ik doe het omdat ik het zelf leuk vind. Als het aan Douwe ligt blijf ik gewoon lekker liggen. Vanmiddag ga ik met een vriendin naar Amsterdam Kookt in het Olympisch stadion. Lekkere hapjes, glaasje wijn en natuurlijk de zon. Één van de betere manieren om je vakantie af te sluiten. Morgen moet ik, na 2 weken vrij, gewoon weer werken. Gelukkig is het volgend weekend Pinksteren. Eigenlijk stond deze aardappelsalade met radijs en augurk verderop in de planning, maar als het zulk mooi weer is dan post ik liever een receptje voor op of bij de barbecue. Ik heb deze aardappelsalade gister nog eens uitgetest, en hij blijft heerlijk. Zomers, feestelijk en lekker fris. Als je vanavond (of op een andere dag) gaat barbecuen zou ik hem zeker een keer uitproberen!



Ingrediënten aardappelsalade met radijs en augurk voor 4 personen

500 gram krieltjes
10 radijsjes
2 augurken
3 eieren
1 rode ui
2 eetlepels yogurt
3 eetlepels mayonaise
Sap van een halve citroen
Een bosje bieslook
Peper en zout

Breng een middelgrote pan met water, de krieltjes en een beetje zout aan de kook. Kook de krieltjes gaar en giet ze af. Zet de krieltjes aan de kant en laat ze even afkoelen.

Snijd de onder- en bovenkant van de radijsjes af en snijd ze in plakjes. Versnipper de rode ui en de augurken. Snijd de krieltjes in plakjes. Hak de bieslook fijn. Doe de radijs, krieltjes, augurk, rode ui en bieslook bij elkaar in een kom en roer alles door elkaar. Kook de eieren. Snijd de eieren in kleine stukjes en doe ze bij de rest van de ingrediënten in de kom.

Maak een sausje van de mayonaise, de yoghurt, het citroensap en een beetje peper en zout. Giet de saus voorzichtig (beetje bij beetje) bij de aardappelsalade en roer alles goed door elkaar. Proef of de aardappelsalade met radijs en augurk op smaak is en voeg eventueel meer van de ingrediënten toe.

De aardappelsalade met radijs en augurk is extra lekker bij de barbecue, het gourmetten of bij de fonduen. Een zomerse en feestelijke salade die past bij een dag als vandaag!

Wil je op de hoogte blijven volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *