|
|


Ingrediënten ouderwets lekkere aardappelsalade met augurk voor 4 personen
1 kg vastkokende aardappels
1 gekookt ei
8 kleine augurkjes (cornichons)
Een handje doperwtjes (ik gebruik ze altijd uit de vriezer)
3 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
Het sap van een halve citroen
1 sjalotje
Peper uit de molen
Een snuf zeezout

Schil de aardappels en snijd ze in plakjes.
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Doe de aardappelschijfje in de pan en kook tot ze gaar zijn. Giet af en laat helemaal afkoelen.
Snijd de augurkjes in stukjes en versnipper de sjalot heel fijn. Hak de bieslook in stukjes en snijd het ei in stukjes.
Meng de yoghurt met de mayonaise, de mosterd, het sap van een halve citroen, de augurk, de bieslook, het gekookte ei, de doperwten, de sjalot en een beetje peper en zout.
Roer de saus door de aardappelschijfjes. Zorg dat alle aardappelschijfjes bedekt zijn. Zet de aardappelsalade met augurk in de koelkast en laat een half uurtje staan.
Serveer de aardappelsalade bij de barbecue, een burgerdiner of als onderdeel van een buffet.


Hallo! Hoeveel bieslook heb je gebruikt?
Kun je die 1 dag van te voren maken.??
kan wel.. denk dat je het maximaal 3 dagen neer kan zetten zolang je het maar afdekt…