Sinaasappel kwarktaart met bastognebodem

Recept: Sinaasappel kwarktaart met bastognebodem (no bake)

 

Sinaasappel kwarktaart met bastognebodemGoedemorgen lieve mensen! Zijn jullie lekker weekend aan het vieren? Ik wel hoor. We zijn dit weekend op familieweekend met de familie van Douwe. Waarschijnlijk zit ik momenteel heerlijk in de zon met een glas (alcoholvrije) prosecco te kletsen of sta ik in de keuken iets lekkers te maken. We slapen in een oude watertoren die is omgebouwd tot bed & breakfast. Superleuk! Bij een zonnige dag hoort natuurlijk een zonnig recept. En ziet deze sinaasappel kwarktaart met bastognebodem er niet vrolijk uit? Zo smaakt hij ook. Lekker fris en een tikkie zoet. Je moet er wel even de tijd voor nemen, want hij moet een flink lang opstijven in de koelkast. Maar… Dan heb je wel wat! Wedden dat je hem lekker gaat vinden.



Ingrediënten sinaasappel kwarktaart met bastognebodem

Voor de bodem

250 gram bastognekoeken
75 gram gesmolten ongezouten roomboter

Voor de kwarkvulling

500 gram kwark naturel
500 ml ongeklopte slagroom
175 gram kristalsuiker
3 sinaasappels
Het sap van 1 citroen
250 ml sinaasappelsap
8 blaadjes gelatine

Voor de sinaasappeltopping

300 ml sinaasappelsap
4 blaadjes gelatine

Sinaasappel kwarktaart met bastognebodem

Doe de koekjes in de blender en maal ze fijn. Voeg de roomboter toe en meng tot een zanderig deeg. Bekleed de bodem van de springvorm (22 cm) met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de springvorm een kwartier in de koelkast.

Leg 8 blaadjes gelatine in een schaaltje water en laat ze zacht worden.

Rasp de schil van de 3 sinaasappels. Mix de slagroom stijf.

Meng de kwark, de sinaasappelschil, de suiker en het sap van de citroen met elkaar.

Verhit een scheutje sinaasappelsap. Het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe en roer tot ze opgelost zijn. Voeg de rest van de sinaasappelsap toe en giet het bij het kwarkmengsel. Meng de ingrediënten met elkaar.

Spatel de slagroom door het kwarkmengsel. Giet het mengsel in de springvorm (je houdt waarschijnlijk een beetje over) en zet hem in de koelkast. Laat de kwarktaart minstens 5 uur opstijven.

Als de kwark stijf is ga je de topping maken. Leg 4 blaadjes gelatine in een schaaltje water en laat ze zacht worden. Verhit een scheutje sinaasappelsap. Het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe en roer tot het opgelost is. Voeg de rest van de sinaasappel toe en roer alles door elkaar. Giet de sinaasappelsap over de kwark en zet de springvorm voorzichtig terug in de koelkast.

Laat de sinaasappel kwarktaart met bastognebodem 1 á 2 uur in de koelkast zodat de topping stijf wordt.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

18 thoughts on “Recept: Sinaasappel kwarktaart met bastognebodem (no bake)

  1. suzanne van der Made schreef:

    hoi Lynn,

    nou de taart staat in de ijskast, heb zojuist de topping gedaan, dus vanavond weten we meer, hij is in ieder geval leuk om te maken. morgen zet ik wel een foto op Instagram.

    groetjes Suusje-winter-ma the cooking nurse

     
  2. Hilde schreef:

    Hoii,

    Het is een super recept, de taart is goed gelukt! Alleen heb ik een bakvorm van 26cm gebruikt en daar paste het net in, er staat in het recept 22cm ik denk dat die echt te klein is. Verder super en heerlijk

    Groetjes,
    Hilde

     
  3. Hannie Korenblik schreef:

    Hallo,

    De kwarktaart was een hit bij mijn familie. Echt zaaaliiig!!! Deze ga ik zeker vaker maken.
    P.s.: Ik heb ook een springvorm van 26cm gebruikt.

     
  4. Ana schreef:

    Hallo,
    De taart staat in de koelkast. Ik ben benieuwd hoe het smaakt.
    Super makkelijk taart om te maken. Ik had geen kwark, dus ik heb het met griekse yoghurt.
    Echter past het niet in een springvorm van 22cm. Ik heb een van 26cm en het past daar ook niet helemaal. Ik durf het niet tot het randje te vullen. Ik moest nog een mini springvorm gebruiken.

     
  5. Anja schreef:

    Hallo,
    Ik begrijp het niet helemaal uit het recept maar moet je de roomboter smelten en dan door de koekkruimels mengen? En de sinaasappelsap staat los van de 3 sinaasappels? Dat Is niet het van die 3?

     
    • Lynn schreef:

      Klopt! Ik heb het aangepast in het recept. De sinaasappels staan los van het sap. Die gebruik je voor de schil. Je kunt natuurlijk wel het sap van de 3 sinaasappels gebruiken, maar omdat je daar geen precieze hoeveelheid van in kunt schatten heb ik het sap apart benoemd. Ik hoop dat het nu duidelijker voor je is.

       
  6. Jacqueline schreef:

    De taart was heerlijk!
    Ik heb hem gemaakt met de helft van de ingrediënten en dan past het prima in een springvorm van 20 cm.

     
  7. Nadie schreef:

    Klopt het dat de vulling best slap is? Hij staat nu in de koelkast. Toen ik hem daarin zette, schommelde het heen en weer. Is dat wel goed?

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *