|
Goedemorgen lieve mensen! Zijn jullie lekker weekend aan het vieren? Ik wel hoor. We zijn dit weekend op familieweekend met de familie van Douwe. Waarschijnlijk zit ik momenteel heerlijk in de zon met een glas (alcoholvrije) prosecco te kletsen of sta ik in de keuken iets lekkers te maken. We slapen in een oude watertoren die is omgebouwd tot bed & breakfast. Superleuk! Bij een zonnige dag hoort natuurlijk een zonnig recept. En ziet deze sinaasappel kwarktaart met bastognebodem er niet vrolijk uit? Zo smaakt hij ook. Lekker fris en een tikkie zoet. Je moet er wel even de tijd voor nemen, want hij moet een flink lang opstijven in de koelkast. Maar… Dan heb je wel wat! Wedden dat je hem lekker gaat vinden.
Ingrediënten sinaasappel kwarktaart met bastognebodem
Voor de bodem
250 gram bastognekoeken
75 gram gesmolten ongezouten roomboter
Voor de kwarkvulling
500 gram kwark naturel
500 ml ongeklopte slagroom
175 gram kristalsuiker
3 sinaasappels
Het sap van 1 citroen
250 ml sinaasappelsap
8 blaadjes gelatine
Voor de sinaasappeltopping
300 ml sinaasappelsap
4 blaadjes gelatine
Doe de koekjes in de blender en maal ze fijn. Voeg de roomboter toe en meng tot een zanderig deeg. Bekleed de bodem van de springvorm (22 cm) met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de springvorm een kwartier in de koelkast.
Leg 8 blaadjes gelatine in een schaaltje water en laat ze zacht worden.
Rasp de schil van de 3 sinaasappels. Mix de slagroom stijf.
Meng de kwark, de sinaasappelschil, de suiker en het sap van de citroen met elkaar.
Verhit een scheutje sinaasappelsap. Het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe en roer tot ze opgelost zijn. Voeg de rest van de sinaasappelsap toe en giet het bij het kwarkmengsel. Meng de ingrediënten met elkaar.
Spatel de slagroom door het kwarkmengsel. Giet het mengsel in de springvorm (je houdt waarschijnlijk een beetje over) en zet hem in de koelkast. Laat de kwarktaart minstens 5 uur opstijven.
Als de kwark stijf is ga je de topping maken. Leg 4 blaadjes gelatine in een schaaltje water en laat ze zacht worden. Verhit een scheutje sinaasappelsap. Het hoeft niet te koken. Voeg de zachte gelatinebladen toe en roer tot het opgelost is. Voeg de rest van de sinaasappel toe en roer alles door elkaar. Giet de sinaasappelsap over de kwark en zet de springvorm voorzichtig terug in de koelkast.
Laat de sinaasappel kwarktaart met bastognebodem 1 á 2 uur in de koelkast zodat de topping stijf wordt.
hoi Lynn,
nou de taart staat in de ijskast, heb zojuist de topping gedaan, dus vanavond weten we meer, hij is in ieder geval leuk om te maken. morgen zet ik wel een foto op Instagram.
groetjes Suusje-winter-ma the cooking nurse
Deze taart staat met stip op nummer 1, heel makkelijk maar ziet er moeilijk uit. En de smaak..zoveel lekkerder dan citroen of aardbei.. vandaag ga ik hem voor de tweede keer maken..
Helaas hij is bij mij slap gebleven ondanks dat ik het precies heb aangehouden. Misschien meer gelatine blaadjes toevoegen?. Vreemd bij de een wel en de ander niet.
Hoii,
Het is een super recept, de taart is goed gelukt! Alleen heb ik een bakvorm van 26cm gebruikt en daar paste het net in, er staat in het recept 22cm ik denk dat die echt te klein is. Verder super en heerlijk
Groetjes,
Hilde
Hallo,
De kwarktaart was een hit bij mijn familie. Echt zaaaliiig!!! Deze ga ik zeker vaker maken.
P.s.: Ik heb ook een springvorm van 26cm gebruikt.
Dag Lynn, graag het gewicht van de gelatineblaadjes aub. Deze worden nl. verkocht in verschillende gewichten. Bedankt! Groetjes. Linda.
Ik ben uitgegaan van 12 blaadjes met
in totaal 20 gram. Met 8 blaadjes kom je dan uit op ongeveer 13 gram.
Hallo,
De taart staat in de koelkast. Ik ben benieuwd hoe het smaakt.
Super makkelijk taart om te maken. Ik had geen kwark, dus ik heb het met griekse yoghurt.
Echter past het niet in een springvorm van 22cm. Ik heb een van 26cm en het past daar ook niet helemaal. Ik durf het niet tot het randje te vullen. Ik moest nog een mini springvorm gebruiken.
Hallo,
Ik begrijp het niet helemaal uit het recept maar moet je de roomboter smelten en dan door de koekkruimels mengen? En de sinaasappelsap staat los van de 3 sinaasappels? Dat Is niet het van die 3?
Klopt! Ik heb het aangepast in het recept. De sinaasappels staan los van het sap. Die gebruik je voor de schil. Je kunt natuurlijk wel het sap van de 3 sinaasappels gebruiken, maar omdat je daar geen precieze hoeveelheid van in kunt schatten heb ik het sap apart benoemd. Ik hoop dat het nu duidelijker voor je is.
Heerlijke taart! Echt feestelijk! Ik ga dit weekend proberen een rode variant te maken. Met rodevruchten sap en frambozen. En straks met koningsdag maak ik weer deze oranje boven taart.
Hallo
Kan je me zeggen hoeveel gr een gelatine blaadje weegt?
Groetjes
Fanny
Ik ben uitgegaan van 12 blaadjes van in totaal 20 gram. Met 8 blaadjes kom je dan uit op ongeveer 13 gram.
Graag het gewicht van de gelatineblaadjes aub. Deze worden nl. verkocht in verschillende gewichten. Bedankt!
Ik ben uitgegaan van 12 blaadjes van in totaal 20 gram. Met 8 blaadjes kom je dan uit op ongeveer 13 gram.
Geweldig resultaat.
En dat met ons eerste gelatine avontuur.
Smaakt heerlijk en ziet er professioneel uit.
Heerlijke taart. Lekker fris. Maak hem voor Pasen met aangepaste versiering
Super lekker recept en niet moeilijk om te maken. Moet wel even tijd voor nemen. Maar het is zeker de moeite waard. Hartelijk dank voor het delen van het recept.
Hallo
Gebruik jeverse sinaasappel sap of uit een pak
Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit!
De taart was heerlijk!
Ik heb hem gemaakt met de helft van de ingrediënten en dan past het prima in een springvorm van 20 cm.
Wat een heerlijke taart. Gisteren gemaakt en heerlijk van gesmuld!
Een heerlijke taart en super makkelijk te maken
Iedereen kan dit!
Super bedankt en vriendinnen vonden het ook zalig!
Gemaakt, met volkoren biscuits, super recept! Erg lekker
Klopt het dat de vulling best slap is? Hij staat nu in de koelkast. Toen ik hem daarin zette, schommelde het heen en weer. Is dat wel goed?
Taart gemaakt, ziet er leuk uit doch niet te snijden wegens te slap.
Ik ga vandaag deze heerlijk uitziende taart maken. Je antwoorden op de vraag naar het gewicht van de gelatine vind ik niet duidelijk. Wat is nuhet gewicht dat je voor de taart hebt gebruikt 20 gram of 13 gram.
Vriendelijke groet,
Ada
Dag Ada. Je gebruikt in totaal 12 blaadjes en dat is 20 gram. In de vulling zitten er 8 en dat is ongeveer gelijkt aan 13 gram. In de topping zitten er 4. Dat is ongeveer gelijk aan 7 gram. Is het zo duidelijker voor je?
Succes en vooral veel plezier 🙂
Ben deze taart aan het maken. Volgens mij wordt het echt superlekker!
Heerlijke taart, ziet er leuk uit! Heb hem gluten en melkvrij gemaakt, ivm allergieën in de familie. Gluten vrije biscuits gebruikt, als vulling 1000ml kokosyoghurt. Jammie
Deze taart nu al diverse keren gemaakt. Is een favoriet bij iedereen. Nu deze keer een bodem van Speculaaskoekjes met amandelen gemaakt. Ben benieuwd hoe dat smaakt.
Kun je de taart de volgende dag nog eten?
Heerlijke taart, maar kent iemand een plantaardige variant voor varkensgelatine? Ik wil niet zeuren hoor, de taart is heerlijk. Vroeg me gewoon af of er zoiets bestaat.
Net deze taart gemaakt, maar ik twijfel of het goed gegaan is. Het mengsel was namelijk erg slap toen ik het in de springvorm goot. Klopt dit wel?
Heel benieuwd! Bij mij ook mega slap… gewoon vloeibaar..
Morgen zal ik het zien
Deze taart is erg lekker! Ik heb er een kleinere versie van gemaakt in muffinbakblik. Van de hoeveelheid kun je wel 2 bakblikken vullen.
ik vond dit recepten zo heerlijk dat ik zo regel matig maakt voor bij de koffie te geven
ik vond een heerlijk dessert voor bij de koffieklets of bij groot bezoek
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie of bij groot bezoek te geven