|
|

Ingrediënten wraps met shoarma van gegrilde kippendijen voor 6 personen
8 kippendijen (ongeveer 750 gram)
12 wraps (ik gebruikte Libanees platbrood, vaak gewoon te koop bij de supermarkt)
3 eetlepels shoarmakruiden
1 komkommer
6 tomaten
200 gram ijsbergsla
2 rode uien
Een flesje knoflooksaus (klik hier als je het zelf wilt maken)
Eventueel wat partjes citroen voor erbij

Klap de kippendijen op en smeer ze aan beide kanten in met shoarmakruiden. Je hebt geen olijfolie of iets dergelijks nodig. Leg de kippendijen op een bord en laat afgedekt minimaal een uur in de koelkast marineren. Een hele nacht mag ook.
Snijd de komkommer in halve plakjes, de tomaat in plakjes en de rode ui in halve ringen.
Bak de kippendijen aan beide kanten gaar. Dit kan in een grillpan, op de barbecue of zelfs gewoon in de koekenpan.
Snijd de kippendijen in reepjes.
Beleg de wraps met ijsbergsla, kipshoarma, komkommer, tomaat, rode ui en knoflooksaus. Serveer eventueel met partjes citroen.

