|
|


Ingrediënten voor 8 wraps met krokante kip en mango chutney
8 wraps
4 krokante kipschnitzels
Een paar takjes koriander
Voor de snelle koolsalade
100 gram geraspte wortel
100 gram witte kool
50 ml melk
50 ml karnemelk
5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel witte wijn azijn
1 eetlepels citroensap
2 eetlepels suiker
Peper en zout
Voor de mangochutney
2 mango’s in stukjes
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
Een halve chilipeper
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel honing (of meer als je een zoetekauw bent)
Een scheutje olie
Peper en zout

Zo maak je de mangochutney
Versnipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten in de peper zitten. Versnipper de chilipeper.
Verhit een scheutje olie in een steelpan. Doe de knoflook, chilipeper en de ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Doe de mango in de pan en roer alles door elkaar.
Giet de witte wijnazijn, de gembersiroop en de honing in de pan en meng met de rest. Laat de inhoud van de pan 20 minuten pruttelen.
Haal de pan van het vuur en laat de mangochutney helemaal afkoelen.
En verder met de wraps
Smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak de kipschitzels aan beide kanten gaar en krokant. Snijd de schnitzel in reepjes.
Meng de ingrediënten voor de snelle koolsalade met elkaar.
Leg op elke wraps 1 of 2 eetlepels koolsalade. Leg een paar stukjes kipschnitzel op de koolsalade en schep er een eetlepel mangochutney op. Maak af met een paar blaadjes koriander en vouw de wraps dicht.
Serveer de wraps met krokante kip en mangochutney direct.

