Recept: Wraps met kaneelkip en appel

 

wraps met kaneelkip en appelVandaag heb ik een makkelijk en snel recept voor jullie. Superlekker en het staat binnen 20 minuten op tafel. Ik was gister vrij laat pas uit mijn werk en daardoor had ik weinig tijd (en zin) om te koken. Toen had ik natuurlijk gewoon iets af kunnen halen, maar dat hadden we gister al gedaan. En om het ook een beetje gezond te houden besloot ik om toch even de keuken in de duiken. Ik maakte deze wraps met kaneelkip en appel. Die maak ik wel vaker, maar had ik nog nooit met jullie gedeeld. Ze zijn gebaseerd op de Turkse dürüm van de wereldgerechten in de supermarkt. Daar is natuurlijk weinig Turks aan, maar het is wel lekker. Ik houd er niet zo van om uit een pakje te koken. Met een beetje kruidenkast kun je dit soort gerechten heel makkelijk zelf maken. En het is ook een stuk gezonder. Je gebruikt veel minder zout en er zitten geen e-nummers in deze versie. Wil je liever geen suiker gebruiken? Vervang deze dan door een drupje honing. Net zo lekker. Laten jullie weten als je het recept gemaakt hebt? Vind ik leuk!



Ingrediënten met 6 wraps met kaneelkip en appel

6 middelgrote wraps
500 gram kippendijen
1 ui
1 zoete (punt)paprika
1 groene appel
1 eetlepel kaneelpoeder
1 eetlepel suiker
1 theelepel katoembar
1 theelepel gemalen komijn
200 ml yoghurt
2 theelepels gedroogde of verse munt
Een scheutje olie om in te bakken
Peper en zout

Snijd de paprika en de appel in stukjes en versnipper de ui. Snijd de kippendijen in stukjes.

Verhit een beetje olie in de koekenpan. Doe de ui in de pan en fruit tot het glazig ziet. Voeg de suiker, de kaneel, de ketoembar, de komijn en een beetje peper en zout toe. Roer de kruiden door de ui en bak tot de suiker is gesmolten. Voeg de kip en de paprika toe en bak tot de kip gaar is. De saus moet een beetje sticky zijn.

Meng de yoghurt met de munt en een beetje peper en zout. Schep de kaneelkip in de wraps. Bestrooi de kip met de appel en maak af met de yoghurtsaus.

De wraps met kaneelkip en appel zijn ook lekker met verkruimelde feta en komkommer.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *