|
|


Ingrediënten witloftaart met ham en kaas voor 4 personen
4 stronken witlof
6 plakjes deeg voor hartige taart (ongeveer 300 gram)
125 gram hamblokjes
150 gram geraspte mozzarella of jonge kaas
2 theelepels mosterd
3 eieren
125 gram crème fraîche
Een paar takjes peterselie
Een scheutje olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de stronkjes witlof doormidden. Meng de olijfolie met een beetje peper en zout. Smeer de witlof in met olijfolie en grill in een grillpan tot er streepjes ontstaan.
Vet een quichevorm in met olie of bakspray. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg. Prik de bodem in met een vork.
Meng de eieren met de crème fraîche, de mosterd, de peterselie, een beetje peper en zout en de hamblokjes. Giet het eiermengsel in de quichevorm. Leg de stronkjes witlof in het eiermengsel.
Schuif de witloftaart met ham en kaas in de oven en bak in 40 minuten gaar.
Serveer de quiche met een handje rucola.

