Shoarmabrood met tomatensalade

Recept: Shoarmabrood met tomatensalade

 

Shoarmabrood met tomatensaladeDe feestdagen zijn achter de rug, het nieuwe jaar is begonnen en langzaam gaat iedereen weer aan het werk. Ik heb gelukkig nog een paar dagen vakantie. Mijn werkweek begint maandag pas. Douwe is wel al begonnen en moet weer iedere ochtend vroeg uit de veren om naar zijn werk te gaan. Ergens voel ik me dan wel een beetje schuldig. Helemaal als ik me nog een keer omdraai als zijn wekker gaat. Om het een beetje goed te maken kookte ik gisteravond iets ontzettend lekkers voor hem. Een broodje shoarma, maar dan nét even anders. Dit shoarmabrood met tomatensalade viel ontzettend in de smaak. Toen Douwe thuis kwam en zag wat ik aan het maken was kreeg ik meteen een dikke zoen. Kijk, dat was de reactie waar ik op hoopte. Dit shoarmabrood met tomatensalade is ideaal voor op een doordeweekse dag. Makkelijk om te maken en binnen een half uur op tafel. Misschien niet supergezond, wel erg lekker. De shoarma kun je natuurlijk zelf maken, maar ik kocht hem bij de Marokkaanse slager om de hoek. Daar vind ik de shoarma onwijs lekker. Zo hoefde ik het vlees niet zelf te kruiden en was ik nog sneller klaar. Staat dit shoarmabrood binnenkort bij jullie op tafel?





Shoarmabrood met tomatensalade

Ingrediënten shoarmabrood met tomatensalade

1 Turks brood
500 gram shoarma (ik gebruikte lamsshoarma)
150 gram geraspte kaas (ik gebruikte geraspte mozzarella)
100 gram ijsbergsla
3 tomaten
1 middelgrote rode ui
1/2 komkommer
Een paar takjes peterselie
Het sap van een halve citroen
Shoarmasaus
Knoflooksaus

Shoarmabrood met tomatensalade

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een cirkel in het brood en hol hem uit.

Bak de shoarma in een koekenpan gaar. Schep de shoarma in het brood. Bedek de shoarma met geraspte kaas.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het gevulde brood erop. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 minuten.

Maak in de tussentijd de tomatensalade. Versnipper de rode ui en hak de peterselie fijn. Snijd de tomaten en de komkommer in kleine stukjes. Meng de rode ui met de tomaat, de komkommer, de peterselie, het citroensap en een beetje peper en zout met elkaar.

Bedek het shoarmabrood met ijsbergsla en tomatensalade. Giet shoarmasaus en knoflooksaus over de salade en serveer direct.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

2 thoughts on “Recept: Shoarmabrood met tomatensalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *