Pastasalade met carpaccio en pesto

Recept: Pastasalade met carpaccio en pesto

 

Pastasalade met carpaccio en pestoAlle carpacciolovers verzamelen! This is you’re lucky day, want vandaag heb ik een lekkere maaltijdsalade met pasta pesto en carpaccio voor jullie in petto. Een fijn recept tijdens het warme weer dat op komst is. Je eet de pastasalade namelijk koud. Je kunt hem zelfs voor serveren nog even in de koelkast zetten. Makkelijk om te maken en lekker fris dus. Wil je de salade extra gezond hebben? Gebruik dan volkorenpasta in plaats van de reguliere versie. Dan krijg je net wat meer vezels binnen. Een fijne maaltijd na een dag hard werken, want de salade staat in minder dan 20 minuten op tafel. Kun je daarna een glaasje wijn inschenken en met de beentjes omhoog. Ook lekker bij de barbecue of als onderdeel van een buffet. Leuk (en lekker!) als je mensen te eten krijgt. 




Pastasalade met carpaccio en pesto

Ingrediënten pastasalade met carpaccio en pesto voor 4 personen

500 gram penne
250 gram carpaccio
100 gram groene pesto
100 gram zongedroogde tomaat
75 gram rucola
1 middelgrote rode ui
2 theelepels kappertjes
100 gram Parmezaanse of oude kaas (in vlokken)
Een flinke hand pijnboompitten
Grof zeezout
Peper uit de molen

Pastasalade met carpaccio en pesto

Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook tot het gaar is. Giet de pasta af en zet apart. Laat de pasta afkoelen.

Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes en de rode ui in halve ringen. Rooster de pijnboompitjes tot ze lichtbruin zijn.

Meng de pasta met de pesto. Doe de rucola, zongedroogde tomaat, rode ui, kappertjes, pijnboompitten, carpaccio en een beetje peper en zout bij de pasta en schep alles door elkaar.

Bestrooi de pastasalade met carpaccio en pesto met Parmezaanse kaas en maak af met een snuf peper uit de molen.

Lekker als avondmaaltijd, lunch of bij de barbecue.

Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op FacebookTwitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *