Recept: Marokkaanse kalkoenspiezen

 

Marokaanse kalkoenspiezenLangzaam maar zeker wordt het steeds beter weer in Nederland. Dat betekent dat bij ons de barbecue steeds vaker gebruikt wordt. Al sinds ik heel klein was vond ik barbecueën fantastisch. Natuurlijk omdat het eten zo ontzettend lekker is maar ook omdat ik stiekem een klein pyromaantje in mij heb zitten. Laat het aansteken van de barbecue maar aan mij over! Ik eet, zoals ik al vaker heb verteld, geen varkensvlees. Ik word er ziek van. En dat terwijl ik er gek op ben! Gelukkig zijn er veel lekkere alternatieven en mis ik het eten van varkensvlees amper. Één van mijn favorieten barbecuespiezen is de Marokkaanse kalkoenspies. Frisse kruidige spiezen die heerlijk samen gaan met een lekkere couscoussalade.

Ingrediënten Marokkaanse kalkoenspiezen

300 gram kalkoenfilet
1 citroen
2 teentjes knoflook
2 theelepels gemalen komijnpoeder
2 theelepels kaneel
2 eetlepels oestersaus
Een bordje sesamzaadjes
2 eieren
Gedroogde chilipeper
Zout

Marokkaanse kalkoenspiezenSnijd de kalkoenfilet in reepjes of blokjes zodat ze na het marineren aan een spies geregen kunnen worden. Hak of pers de teentjes knoflook fijn. Maak de marinade voor de kalkoenspiezen door het sap van een halve citroen, de knoflook, komijnpoeder, kaneelpoeder, oestersaus, een beetje chilipeper en een snufje zout door elkaar te mixen. Proef of de verhoudingen van de marinade kloppen. Bij mij klopt een marinade nooit de eerste keer. Ik proef en voeg ingrediënten toe tot de marinade naar mijn smaak klopt. Doe de blokjes of reepjes kalkoen in de marinade. Zorg dat de marinade in, op en onder het vlees zit. Laat de kalkoen ongeveer een uurtje marineren in de koelkast. Leg, als je houten spiezen gebruikt, de spiezen even in een bakje water. Je voorkomt hiermee dat de stokjes verbranden en verkolen op de barbecue.

Haal de spiezen uit het water en de kalkoen uit de koelkast. Rijg de stukjes kalkoen aan de spiesen. Scheid de eieren. Je hebt alleen de eidooiers nodig. Kluts de eidooiers even los in een diep bord. Doe de sesamzaadjes in een ander diep bord. Wentel de marokkaanse kalkoenspiezen even door de eidooier en vervolgens door het sesamzaad. De Marokkaanse kalkoenspiezen krijgen zo een lekker knapperig laagje. De Marokkaanse kalkoenspiezen zijn lekker op de barbecue in combinatie met een couscoussalade! Op dagen met minder mooi weer kan bakken in de koekenpan of op de grill natuurlijk ook.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.