|
Ohh jongens.. Deze lamskoteletten.. Dit vind ik echt één van de lekkerste dingen die er zijn. Als je mij echt heel blij wilt maken dan moet je deze lamskoteletten met tijm en rozemarijn klaarmaken. Mét lekker veel knoflook, zeezout en verse tijm en rozemarijn. Eerst even grillen op de grillplaat en daarna verder garen in de oven. Het resultaat? Supermalse en kruidige koteletjes met ontzettend veel smaak. Mjam! Gelukkig zit er een ontzettend goede Marokkaanse slager bij ons om de hoek. Vooral hun lamsvlees is goddelijk. Al mogen de chickenwings en de kalfsentrecôte er ook zijn. Heerlijk vlees voor een zacht prijsje en, het grootste voorbeeld, de winkel is tot 20u geopend. Daardoor kan ik ’s avonds mooi uit mijn werk nog even langs fietsen voor een pondje lamsshoarma, een bakje kalfsgehakt of een paar koteletten. Ik word er zo blij van als een winkel nét iets langer geopend is. Dan hoef ik niet meer te haasten en kan ik toch op elke avond van de week lekker eten. Glaasje rode wijn erbij en mijn avond kan niet meer stuk. Fijn weekend allemaal!
Ingrediënten lamskoteletten met tijm en rozemarijn voor 4 personen
12-16 lamskoteletten
4 tenen knoflook
Een paar takjes tijm
Een paar takjes rozemarijn
4 eetlepels olijfolie
Peper en zout
Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Hak de tijm en rozemarijn fijn. Pers de tenen knoflook.
Meng de tijm, rozemarijn, knoflook, olijfolie en een beetje peper en zout met elkaar. Doe de lamskoteletten in een grote kom. Giet de marinade erbij en meng alles goed met elkaar. Zet de lamskoteletten in de koelkast en laat 2 uur (of langer) marineren. Roer de marinade en de lamskoteletten af en toe door elkaar.
Haal de lamskoteletten een half uur voor het bakken uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een koeken- of grillpan. Leg de lamskoteletten in de pan en schroei rondom dicht. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de lamskoteletten op het bakpapier en schuif de bakplaat in de oven. Bak de lamskoteletten met rozemarijn en tijm in 8 minuten gaar. Het is de bedoeling dat vlees nog een beetje rosé is.
Wil je op de hoogte blijven? Volg mij dan op Facebook, Twitter of Instagram (username: @savorysweetsnl).